ASV drošības risinājumu kompānija "Alarm.com", kas šopavasar iegādājās dronu ražotāju "Airdog", ir pārņēmusi visus uzņēmuma aktīvus un komandu. Latvijā reģistrētā SIA "AirDog" un arīdzan ASV reģistrētā "AirDog Inc.", kam piederēja Latvijas "Airdog" tiks likvidētas, pirmdien intervijā "Delfi TV ar Jāni Domburu" atklāja "AirDog" līdzdibinātājs Agris Ķipurs. Uzņēmuma vadītājs, kurš tagad iecelts par tā likvidatoru, atzina, ka vēl nezina, kas notiks ar "AirDog" zīmolu.

Par dronu ražotāja "AirDog" likvidāciju kļuva zināms oktobra sākumā – likvidācijas process sākts šā gada 30. septembrī. Ķipurs intervijā apliecināja, ka, neraugoties uz veiksmīgo startu pūļa finansēšanas platformā "Kickstarter" un to, ka "AirDog" savulaik tika sumināts kā "Gada investīcija", uzņēmums "pabeidz to stāstu ar zaudējumiem". Uzņēmums gan esot norēķinājies ar saviem kreditoriem, tajā skaitā Attīstības finanšu institūciju "Altum".

Ķipurs neslēpa, ka arī sapnis par "AirDog" izstrādāto produktu ražošanu Latvijā ir izsapņots: "Tas modelis ir gluži līdzīgs ar elektroniku. Ar tās ražošanu nodarbojas uzņēmumi, kas ir spēcīgi tieši ražošanā. Arī "Alarm.com" savus "dzelžus" vai savus produktus paši neražo."

Intervijā "AirDog" līdzdibinātājs atklāja, ka ciešāka sadarbība ar "Alarm.com" uzņēmumam izveidojusies 2018. gadā, kad "AirDog" arī sācis izstrādāt "digitālu sargsuni". "Tā doma ir gaužām vienkārša. Droši vien, ka šodien arvien vairāk uzņēmumiem un cilvēkiem nozarē sāk šķist, ka kamerām varbūt ne obligāti ir jābūt stacionārām, ne obligāti viņām ir jābūt limitētām ar kaut kādu vienu fiksētu perspektīvu. Varbūt, ka viņas var aptver lielāku lauku," skaidrojot, kas īsti būtu šis "digitālais sargsuns", norādīja Ķipurs. Jaunais aparāts gan, visticamāk, nemaz nelīdzināšoties dronam – tieši tas esot lielākais izaicinājums.

Visu interviju ar "AirDog" līdzdibinātāju Ķipuru, kurš tagad kļuvis par uzņēmuma likvidatoru, var noskatīties šeit.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!