Valsts prezidents Raimonds Vējonis pēc tikšanās ar visiem 13. Saeimā ievēlētājiem politiskajiem spēkiem 26. novembrī nolēmis uzticēt valdības veidošanu partijas "KPV LV" līderim Aldim Gobzemam. Gan priekšvēlēšanu laikā, gan pēc tam Gobzems vairākkārt viesojies “Delfi TV ar Jāni Domburu” studijā un paudis savus uzskatus dažādos nozīmīgos valsts jautājumos. Delfi, balstoties nu jau prezidenta virzītā premjera amata kandidāta teiktajā, atskatās, kāds ir viņa redzējums un pārliecība šai valstiski nozīmīgajos jautājumos. Pirmais no tiem — kāds Gobzema redzējumā ir Latvijas valsts mērķis?

Pēc Gobzema domām, kuras viņš pauda 14. maijā jeb dienu pēc tam, kad partija sabiedrībai paziņoja — "KPV LV" premjera amata kandidāts Saeimas vēlēšanās būs advokāts Gobzems, — Latvijas problēma ir tā, ka dzīvojam bez viena globāla mērķa. Risinot dažādas ikdienas problēmas, ir pazaudējies konkrēts virziens.

“KPV LV” un Gobzemam gan ir ambiciozs risinājums šai jautājumā — panākt, lai 2050. gadā Latvijā būtu 2,5 miljoni iedzīvotāju. Kā atklājas turpmākajos raidījumos, mērķis ir ne vien vienkārši ievērojami palielināt iedzīvotājus skaitu, bet panākt, ka šie 2,5 miljoni ir Latvijas pilsoņi.

Turklāt šie 2,5 miljoni kalpos vēl vienai vīzijai — iekļūt TOP10 bagātāko valstu sarakstā. “2050. gadā 10.bagātākā valsts pasaulē ar 2,5 miljoniem pilsoņu šeit, Latvijā,” trešā septembra priekšvēlēšanu debatēs, kurā tikās partiju premjera amata kandidāti, teica Gobzems.

Demogrāfs Ilmārs Mežs, dienu pirms vēlēšanām, viesojoties “Delfi TV ar Jāni Domburu studijā” kritizēja “KPV LV” vīziju. "2,5 miljoni – tas ir no gaisa pagrābts cipars, kuram nav nekādas saiknes ar realitāti. Es mēģināju arī dzirdēt jebkādu loģiku šī cipara pamatojumam, bet dzirdēju tikai, ka "jums ir jātic, ja neticat, tad esat muļķi vai pretinieki." Tur nav vispār vietas loģikai," pauda demogrāfs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!