"Neesmu redzējusi, ka kāds no viņiem ko nozīmīgu būtu veicis," tā par aktieriem, kas devušies politikā, "Delfi TV ar Jāni Domburu" studijā sprieda teātra kritiķe Silvija Radzobe. Viņai ir savas versijas gan par Artusa Kaimiņa ("KPV LV") politisko darbību, gan par Ivara Pugas ("KPV LV") motīviem piedalīties vēlēšanās, taču viņas cieņu uz politiskās skatuves līdz šim visvairāk izpelnījies bijušais premjers Māris Kučinskis (ZZS).

Grāmatā "100 izcili Latvijas aktieri", kuras projekta vadītāja ir Radzobe, atrodams arī Pugas portrets. Tas gan tapis vēl laikā, kad par viņa kandidēšanu uz Saeimu nebija tapis zināms. Nu, kad bijušais Latvijas Nacionālā teātra aktieris kļuvis par parlamentārieti, viņa portretam "šo to varētu pierakstīt klāt", spriež Radzobe. Pēc viņas domām, papildinājumi maz saistīti ar politiku, proti, portretā, būtu jānorāda, ka viņa sasniegumi desmit gadu garumā "bija vēl spilgtāki, nekā attēlots, bet pēc tam desmit gadus vēl pelēkāki, nekā atspoguļots". Teātra kritiķe spriež - varbūt tieši fakts, ka Puga piedzīvoja brīdi, kad vairs nebija teātra vadošais aktieris, radīja sarūgtinājumu un lika meklēt apliecināšanos politiskajā laukā.

Runājot par citu aktieri Kaimiņu , Radzobe norāda, ka viņa aktiermeistarība politikā varētu būt arī augstāka. "Pietrūkst savaldība un atturība," viņa noteic.

Savukārt, spriežot par Latvijas politiku kopumā, grāmatas projekta autore saka, ka par to daudz neinteresējas, taču savas simpātijas viņai ir. "Ziniet, es pateikšu kaut ko ārkārtīgi nepopulāru, man, piemēram, iepriekšējais premjers Māris Kučinskis likās cienījama persona," atklāj Radzobe. Citāds viedoklis viņai ir par tagadējo Ministru prezidentu Krišjāni Kariņu (JV): "Sajūsmināties par to, ka mūsu tagadējais premjers ir eleganti paturējis lietussargu virs Merkeles galvas, nu, man sajūsma nerodas par to.

Pilnu Dombura sarunu ar Radzobi meklē šeit.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!