Smagākajā no scenārijiem, par ko valdība diskutējusi, lemjot par jauniem ierobežojumiem, lai iegrožotu Covid-19 infekcijas izplatību, ir paredzēti pārvietošanās ierobežojumi iedzīvotājiem. To “Delfi TV ar Jāni Domburu” piektdien atzina Valsts kancelejas direktors Jānis Citskovskis un Krīzes vadības padomes sekretariāta vadītāja pienākumu izpildītājs Kaspars Druvaskalns.

“Tāds koncepts mums ir azotē,” atbildot uz Dombura jautājumu, vai Latvijā varētu tikt ieviests aizliegums bez īpašas vajadzības pamest savus mājokļus un tā izpildes kontrolē varētu tikt iesaistīta armija un zemessardze, apliecināja Druvaskalns. Viņš pauda, ka šādus, ļoti stingrus aizliegumus cīņā pret Covid-19 izplatību izmantojušas Āzijas valstis. “Mums ir tīri objektīvi demokrātiski ierobežojumi tādus īstenot,” pauda Krīzes vadības padomes sekretariāta vadītājs.

Jāatgādina, ka šīs nedēļas sākumā, neilgi pirms valdības sēdes, kurā tika lemts par jaunu ierobežojumu ieviešanu, publiskajā telpā noplūda kāds valdības rīkojuma projekts, kurš liecināja, ka varētu tikt izdots rīkojums, kas liegtu iedzīvotājiem bez īpašas nepieciešamības atrasties ārpus savām dzīvesvietām. Cistkovskis un Druvaskalns nenoliedza, ka bijis gatavots arī “smagais scenārijs”, taču pagaidām tas netiks ieviests. Tā vietā Krīzes vadības padomes sekretariātam un citām institūcijām ir vērtēt jau esošo ierobežojumu “mērķētākas kontroles” ieviešanu. Tie varētu tikt skatīti jau nākamnedēļ.

“Par armijas iesaisti es personiski esmu pret,” uzsvēra Druvaskalns, atzīmējot, ka kontroles būtu jāveic Valsts policijai un pašvaldības policijai.

Visu “Delfi TV ar Jāni Domburu” interviju ar Citskovski un Druvaskalnu var noskatīties šeit.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!