Bijušais Latvijas futbola izlases kapteinis Kaspars Gorkšs restorāna "Koya" pārdošanu uzskata par veiksmīgu, iegādājies "simbolisku" vīna dārza daļu Francijā, bet sev daļēji piederošajā bārā no ikdienas dzīves "pagājis nost", atzīstot, ka šajā nozarē jāstrādā profesionāļiem, viņš atklāj intervijā "Delfi TV ar Jāni Domburu".

"Es domāju, ka viss notika. Izdevās izveidot restorānu, izdevās izveidot arī bāru. Varētu teikt – paspēlējos restorānos, kā daudzi sportisti pēc karjeras vai karjeras laikā to dara," viņš skaidro.

Sportists atzīst, ka tas nav viegls bizness, turklāt tajā ir diezgan daudz risku. "Izdevās izveidot divas atpazīstamas vietas Rīgā, vienu izdevās pārdot, otra vēl arvien man ir. Bet restorāns ir jāvada profesionālim," teic Gorkšs.

Gorkšs uzsver, ka nekad nav vadījis ne restorāna, ne bāra ikdienas dzīvi. Sākotnēji tas bijis bijušās sievas rūpals, tagad bāru vada viņa partneris.

Sportists gan aizvien regulāri uzturas sev daļēji piederošajā "Bārā XIII". "Tur es ieliku daļu savas sirds, daļu savu ideju, kuras es guvu tad, kad es dzīvoju Londonā."

Ideju startēt restorānu biznesā Gorkšs aizguvis no komandas biedriem, no kuriem vairāki jau darbojās "šāda veida biznesā". "Tu ej uz restorāniem un uz bāriem, un tev sāk likties, ka tu kaut ko saproti," viņš ironizē, piebilstot, ka "lai vadītu restorānu, jābūt profesionālim".

Gorkšam ir arī amats un īpašums vīna darītavā Francijā "Domaine Allegria". "Tas ir vēl viens hobiju bizness. Man, kā redzams, patīk nodarboties ar hobiju biznesiem, kas varbūt ir sportistu specifika. Tāds klišejisks sportists esmu."

Viņš gan norāda, ka viņa īpašums vīna dārzā vairāk līdzinās "vienam vīnogulājam" un ir simbolisks.

Restorāns "Koya" esot pārdots veiksmīgi, vismaz viņam tā licies tobrīd, pauž sportists.

Uzņēmums "Koia Ultimatum", kas savulaik strādāja restorānā "Koya", pagājušā gada sākumā ir likvidēts, liecina "Lursoft" dati.

Viņam pieder 65% daļu SIA "Nagame", kas kā savu struktūrvienību reģistrējis "Bāru XIII". Šajā uzņēmumā sportists ir valdes priekšsēdētājs. Šis uzņēmums dibināts pērnā gada vasarā.

Līdz tam "Bārs XIII" bija reģistrēts kā "Koya Assets" struktūrvienība. Marta sākumā šim uzņēmumam saskaņā ar Valsts ieņēmumu dienesta datiem bija 23 tūkstošu eiro nodokļu parādi.

Jautāts par nodokļu parādiem, viņš atzīst, ka "nesaukšu sevi par veiksmīgu biznesmeni, darbiniekiem parādā es nebiju, sociālo nodokli es esmu nomaksājis".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!