Latvijas sieviešu basketbola izlases ģenerālmenedžere Gunta Baško sākusi jaunā valstsvienības galvenā trenera meklējumus, tomēr nupat basketbolistes karjeru beigusī sporta funkcionāre intervijā raidījumā "Delfi TV ar Jāni Domburu" atklāja, ka viņai vēl jāatlasa pieci galvenie kandidāti uz šo amatu.

Sieviešu basketbola valstsvienības galvenais treneris Mārtiņš Zībarts pēc neizpildītā mērķa sasniegt 2019. gada Eiropas čempionāta labāko sešinieku paziņoja, ka viņš darbu ar vienību neturpinās. Izlases ģenerālmenedžeres Guntas Baško pienākums ir atrast nākamo komandas vadītāju.

"Tiek izskatīti visādi varianti," atzina Baško, kura konkrētus kandidātus nevēlējās nosaukt. "Ko tādu tiešām daru pirmo reizi. Bija tieši tā, kā teici – paņēmu lapu un sāku domāt par dažādiem treneriem. Skatījos arī uz tādiem, kuri nav Latvijā. Visu viņu vārdus uzliku uz lapas, un uztaisīju nedaudz garāku sarakstu. Man rītdien [18. jūlijā] ir tikšanās Basketbola savienībā, lai mēs varētu pārrunāt nolūkotos kandidātus," klāstīja Baško.

Ģenerālmenedžerei tika taujāts arī par Anetes Šteinbergas nespēlēšanu šogad Rīgā organizētajā čempionātā un, vai basketbolistes iespējamās nesaskaņas ar iepriekšējo treneru korpusu tiks ņemtas vērā, meklējot nākamo galveno treneri.

"Komunikācija noteikti ietilpst manos tiešajos uzdevumos – runāt ar spēlētājam un treneriem par to, kā viņi jūtas, ko viņi darīs. Tas noteikti jāņem vērā, meklējot jauno kandidātu," atbildēja sieviešu izlases ģenerālmenedžere.

Nākamās oficiālās spēles Latvijas valstsvienībai norisināsies no 8. līdz 16. novembrim, kad tiks uzsākts kvalifikācijas turnīrs 2021. gada Eiropas čempionātam. Šobrīd neviens konkrēts kandidāts, kurš komandu varētu vadīt šajās spēlēs, nav uzrunāts.

"Ar nevienu kandidātu vēl neesmu runājusi. Man pirms tam jāparunā ar Ediju Eglīti, kurš daudzus gadus bijis izlases direktors. Viņam ir vairāk pieredzes šajā jautājumā. Ar spēlētājām runāšu, kad būs nedaudz vairāk izkristalizējies, kuri ir galvenie kandidāti. Izskatu visas iespējas. Domāju, ka varētu būt pieci varianti," stāstīja Baško.

Pilnu Jāņa Dombura sarunu ar ilggadējo Latvijas sieviešu basketbola izlases kapteini un tagadējo ģenerālmenedžeri Guntu Baško meklē šeit.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!