Foto: DELFI

"Nosauciet izeju no ekonomiskās krīzes! Drīz nebūs nodokļu naudas, jo nodokļu nebūs, ekonomika būs apstājusies. Šovasar tūristi Latvijā neiebrauca, jo visi zināja, ka Latvija ir viena no viszemāk vakcinētajām valstīm," tā, atbildot uz Saeimas opozīcijas deputātu Jūlijas Stepaņeko un Alda Gobzema pausto kritiku par parlamenta konceptuālu atbalstu guvušajiem Covid-19 pārvaldības likuma grozījumiem, pirmdien "Delfi TV ar Jāni Domburu" diskusijā "Likumprojekts par vakcināciju darbavietās: par vai pret?" sacīja tieslietu ministrs Jānis Bordāns.

Pie frakcijām nepiederošā deputāte Jūlija Stepaņeko Bordānam (JKP), kura vadītā Tieslietu ministrija izstrādāja Covid-19 pārvaldības likuma grozījumus, pārmeta, ka vēl šā gada aprīļa nogalē Tieslietu ministrija informatīvajā ziņojumā atzinusi, ka nav pamata obligātas vakcinācijas ieviešanai un tā varētu būt pretrunā ar vairākiem Satversmes pantiem, taču tagad virza likumprojektu, kas paredz iespēju atlaist darbiniekus, kas nav vakcinējušies. Viņa likumprojektu, kas darba devējiem paredzēs tiesības arī atlaist darbiniekus, kas noteiktā laikā nebūs ieguvuši sadarbspējīgus Covid-19 sertifikātus, dēvē par cinisku.

Uz to atbildot Bordāns mudināja opozicionārus nosaukt kādu citu izeju no pandēmijas. Konkrētus risinājumus Covid-19 pandēmijas apkarošanai gan nepiedāvāja neviens no parlamenta opozīcijas deputātiem. Aldis Gobzems, atbildot uz šo mudinājumu piedāvāt izeju no pandēmijas, paziņoja: "Ja jūs esat tieslietu ministrs, jums tādi kā Pavļuts būtu jāarestē!"

Tikmēr veselības ministrs uzsvēra, ka Latvijā jau tagad ir spēkā regulējums, kas paģēr, ka noteiktu profesionālo pienākumu veicējiem ir nepieciešams vakcinēties vai izpildīt kādas citas prasības, kas attiecas uz cilvēku personisko veselību. Tādēļ, lai nodrošinātu pakalpojumu saņēmējus no inficēšanās ar Covid-19, ir nepieciešams vakcinēt pakalpojumu sniedzējus, viņš teica.

"Visa pamatā ir racionāli apsvērumi – sabalansējot šīs intereses, ko jūs minējāt, tiesības uz dzīvību, uz veselību, otrā pusē ir tiesības uz privāto dzīvi," jautāts par Covid-19 pārvaldības likuma grozījumu tapšanu, pauda Valsts kancelejas direktors Jānis Citskovskis.

Visu "Delfi TV ar Jāni Domburu" diskusiju var noskatīties šeit.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!