Jaunais Eiropas Parlaments šodien balsoja par divdesmit parlamenta komiteju un divu apakškomiteju sastāvu. Lielai daļai no Latvijas ievēlēto Eiropas Parlamenta deputātu izdevies nonākt tieši tajās komitejās, kuras viņi vai viņu partijas biedri "Delfi TV ar Jāni Domburu" priekšvēlēšanu debašu ciklā "Par ko balsot Eiropā?" nosauca par prioritārām.

Katrs no Latvijas ievēlētais deputāts strādās vismaz vienā komitejā, taču daži deputāti vienlaikus darbosies vairākās.

Tā, piemēram, Nacionālās Apvienības politiķis Roberts Zīle darbosies Transporta un tūrisma lietu komitejā un Ekonomikas un monetāro lietu komitejā, savukārt viņa partijas biedre, ilggadējā kultūras ministre Dace Melbārde – Kultūras un izglītības komitejā.

Transporta un tūrisma lietu komitejā strādās arī no "Saskaņas" ievēlētais bijušais Rīgas vicemērs Andris Ameriks, kurš priekšvēlēšanu debašu laikā vēl nezināja, kur vēlas strādāt. Ameriks apstiprināts arī Lūgumrakstu komitejā. Tajā darbosies arī Latvijas Krievu savienību pārstāvošā Tatjana Ždanoka, kura iepriekš izteica vēlmi strādāt tieši šajā komitejā. Ždanoka apstiprināta arī Nodarbinātības un sociālo lietu komitejā.

"Saskaņas" līderis, bijušais Rīgas mērs Nils Ušakovs strādās Eiropas Parlamenta Budžeta komitejā. Eiropas Parlamenta Ekonomisko un monetāro lietu komitejā darbosies divi pieredzes bagāti deputāti no Latvijas - "Jaunās Vienotības" politiķe Inese Vaidere un Nacionālās apvienības pārstāvis Roberts Zīle.

No "Jaunās Vienotības" saraksta ievēlētā Sandra Kalniete arī šajā Eiropas Parlamenta sasaukumā strādās Ārlietu komitejā. Savukārt Ivars Ījabs (ievēlēts no "Attīstībai/PAR!") darbosies Rūpniecības, pētniecības un enerģētikas komitejā. Priekšvēlēšanu debatēs Ījabs gan izteicās, ka viņam tuvs būtu darbs arī Kultūras un izglītības komitejā.

Eiropas Parlamenta vēlēšanas Latvijā notika 25. maijā. Laika posmā no 13. līdz 24. maijam "Delfi TV ar Jāni Domburu" katru darba dienu ēterā bija skatāmi vēlēšanu tematikai veltīti raidījumi. Tos varat noskatīties šeit.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!