Latvijas Krievu savienības (LKS) līdzpriekšsēdētāja Tatjana Ždanoka vērsusies Drošības policijā (DP) par Tieslietu ministrijas parlamentārā sekretāra Jāņa Iesalnieka (NA) izteikumiem, viņa sacīja raidījumā "Delfi TV ar Jāni Domburu". DP informē, ka atteikusi kriminālprocesa sākšanu.

Kā piemērus Iesalnieka izteikumiem, kas kurina naidu, Ždanoka minēja apgalvojumus, ka "krievi saprot tikai spēka valodu, ka jāsagrauj Uzvaras piemineklis".

DP par darbībām pret valsti sākusi kriminālprocesu pret LKS valdes locekli Aleksandru Gapoņenko un prokrievisko aktīvistu Vladimiru Lindermanu, kurš vienlaikus turēts aizdomās arī par naida kurināšanu. Gapoņenko aizvien atrodas apcietinājumā, bet Lindermans patlaban no ieslodzījuma vietas atbrīvots. LKS publiskos protestos nosodījusi abu aktīvistu aizturēšanu un apcietināšanu.

DP portālu "Delfi" informē, ka 14. maijā saņemts Ždanokas iesniegums par Iesalnieka izteikumiem. "Šajā jautājumā DP ir pieņēmusi lēmumu par atteikumu uzsākt kriminālprocesu, jo netika konstatēts neviens no Kriminālprocesa likumā noteiktajiem iemesliem, kas var būt par pamatu kriminālprocesa uzsākšanai," atbild DP.

"Delfi TV ar Jāni Domburu" arī Ieslanieka partijas biedri komentēja Iesalnieka tvītu, kurā politiķis aicināja tos, kam Latvijā nepatīk un "visu gribas krieviski", doties atpakaļ uz tēvzemi. NA valdes loceklis Roberts Zīle atzina, ka šis ieraksts bijis provocējošs.

Jāatgādina, ka 2011. gadā Iesalnieks uz laiku apturēja darbību NA valdē, kad viņa izteikumi par Norvēģijas traģēdiju izraisīja plašu kritiku. Tolaik Iesalnieks "Twitter" rakstīja, ka Norvēģijas slaktiņu, ko īstenoja radikālais nacionālists Anderss Bērings-Breivīks, izraisījusi kļūdainā multikulturālisma politika.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!