Vakar tika aizvadīta pirmā Valsts prezidenta izvirzītā premjera amata kandidāta Alda Gobzema ("KPV LV") valdības veidošanas tikšanās. Neilgi pirms vēlēšanām KPV LV līderis teica, ka valdības veidošanas laikā runās tikai ar tiem 100 deputātiem, kuri būs ievēlēti 13. Saeimā, taču redzams, ka jau pirmajā kopā sanākšanā šis solījums pārkāpts.

Vakar, pirmajā kopīgajā Gobzema valdības veidošanas sanāksmē, pie viena galda sēdās sešu 13. Saeimā ievēlēto partiju pārstāvji: "KPV LV", Jaunā konservatīvā partija, "Jaunā Vienotība", Zaļo un zemnieku savienība (ZZS), "Attīstībai/Par!" un Nacionāla apvienība (NA).

3. oktobrī jeb īsi pirms vēlēšanām KPV LV līderi Artuss Kaimiņš un Gobzems “Delfi TV ar Jāni Domburu” studijā apgalvoja, ka, veidojot valdību, runās tikai ar tiem simts deputātiem, kas būs ievēlēti Saeimā, nevis ar ievēlēto partiju un apvienību vadītājiem vai citiem pārstāvjiem, kuriem nav deputāta mandāta. Pirmā tikšanās gan parādīja citu ainu, jo pie sarunu galda, pārstāvot ZZS, sēdās arī šai Saeimā neievēlētie Augusts Brigmanis un Edgars Tavars. Tāpat NA pārstāvju vidū bija Gaidis Bērziņš, kurš šai vēlēšanās nemaz nekandidēja.

Šodien, 28. novembrī, norisināsies otrā tikšanās pēc Gobzema piedāvātā darba plāna, kas kopsummā paredz desmit kopā sanākšanas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!