"Es varu valsti modernizēt," runājot par savām priekšrocībām premjera amatam, "Delfi TV ar Jāni Domburu" studijā pauda Artis Pabriks (AP). Trīs potenciālie valdības vadītāji, kurus turpina izvērtēt Valsts prezidents Raimonds Vējonis, tika lūgti paškritiski paskatīties uz sevi un pastāstīt, kas viņus izceļ konkurentu vidū.

Raidījuma vadītājs atgādināja, ka pie galda sēž divi juristi — Aldis Gobzems (KPV LV), Jānis Bordāns (JKP) — un viens politologs — Pabriks. "KPV LV" pārstāvis uz šo piezīmi atsauca atmiņā faktu, ka arī pirmais Latvijas Valsts prezidents Jānis Čakste esot bija jurists. Arī Bordāns pauda viedokli, ka tieši jurists premjera amatā ir tas, kas Latvijai šobrīd ir nepieciešams. Savukārt, lūgts nosaukt, kāpēc viņš būtu labāks premjers, JKP pārstāvis norādīja, ka neredz, kāpēc būtu sliktāks, ņemot vērā, ka partija un viņš pats vēlēšanās guvuši lielu vēlētāju atbalstu.

Pēc Pabrika domām, esot neauglīgi domāt, kurš ir labāks un kurš sliktāks, jo katram ir savas labās un sliktās iezīmes. Taču, raksturojot sevi, viņš norādīja, ka "esmu vienmēr bijis vērsts uz sadarbību, bet tas nenozīmē, ka vajadzības situācijā nemācēšu pielietot arī spēku". Pabriks, ņemot vērā politisko pieredzi, esot gana paredzams, taču neviens viņu nevarēšot regulēt.

Savukārt Gobzems uzsvēra, ka viņa reitings pāris mēnešu laikā ir strauji audzis. Tāpat premjera amata kandidāts izcēla faktu — viņš savā līdzšinējā pieredzē pierādījis, ka ir ļoti stabils un konsekvents krīzes situācijās. "Es labi un komfortabli jūtos tajās, proti, tās atrisinu. Tieši tas ir mana lielā priekšrocība tā iemesla dēļ, ka krīzes situācijās es protu būt ilgstoši pacietīgs un ļoti nosvērts," rezumēja Gobzems.

Pilnu raidījuma ierakstu ar Ministru prezidenta kandidātiem, kurus turpina izvērtēt Valsts prezidents, skaties šeit.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!