Jau iepriekš ziņots, ka, apstiprinot Krišjāņa Kariņa (JV) valdību, par vienu no viņa padomniekiem kļūs Saeimā neievēlētais Imants Parādnieks (NA). Viņš būs padomnieks demogrāfijas jautājumos. Kā "Delfi TV ar Jāni Domburu" studijā atklāja jaunās koalīcijas pārstāvji, par savu darbu Parādnieks mēnesī varētu saņemt 2000 eiro.

Valdības veidošanas laikā Parādnieka vārds izskanēja bieži, vienubrīd pat bija plānots izveidot demogrāfijas lietu ministra amatu, kuru varētu ieņemt Parādnieks. Nu viņš ticis pie premjera padomnieka amata. Raivis Dzintars (NA) gan noraida bažas, ka Parādniekam tika meklēts amats, jo viņam ar to neesot bijušas problēmas.

Kariņa Ministru kabineta sadarbības līgumā teikts: "Lai nodrošinātu demogrāfijas politikas straujāku attīstību, atbildību par šo jomu uzņemas Nacionālās apvienības pārstāvis Imants Parādnieks." Taujāti, kā nākas, ka atbildību uzņemas viena persona, nevis visi deputāti, jaunā koalīcija norāda, ka demogrāfija jau ilglaicīgi bijusi tieši NA prioritāte, taču neizslēdz to, ka tā ir arī valdība prioritāte. Varot patikt vai nepatikt Parādnieks, bet viņš jau sniedzis lielu ieguldījumu konkrētajā jautājumā, norāda Gatis Eglītis (JKP). Savukārt Artuss Kaimiņš ("KPV LV") piekrīt ir dīvaini, ka atbildību uzņemas viena persona, taču "mīļā miera labad" nestrīdas par šo jautājumu.

No Ministru kabineta noteikumiem izriet, ka premjera padomnieks mēnesī vidēji saņem atalgojumu 2000 eiro bruto jeb pirms nodokļu nomaksas.

Noteikumi paredz arī iespēju saņemt piemaksas, prēmijas un naudas balvas. Piemēram, piemaksa līdz 20% no mēnešalgas pienākas, ja amatpersona papildus saviem tiešajiem amata pienākumiem aizvieto prombūtnē esošu amatpersonu vai pilda vakanta amata pienākumus.

Piemaksu līdz 30% no mēnešalgas var saņemt, ja amatpersona papildus saviem tiešajiem pienākumiem pilda vēl citus amata pienākumus. Piemaksa līdz 40% no mēnešalgas pienākas kompetentāko amatpersonu motivēšanai, bet vienreiz gadā iespējams saņemt prēmiju 75% vai 65%, vai 55% apmērā no mēnešalgas, atkarībā no darba izpildes novērtējuma.

Pilnu sarunu ar Kariņa Ministru kabineta partiju pārstāvjiem vari noskatīties šeit.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!