Izglītības un zinātnes ministrs Kārlis Šadurskis (V) pirmdien koalīcijas padomes sēdē pieļāvis iespēju demisionēt, ja izglītības reforma netiks pieņemta, intervijā "Delfi TV ar Jāni Domburu" pauda "Vienotības" Saeimas frakcijas vadītāja Solvita Āboltiņa.

Viņa atklāja, ka pirmdien koalīcijas padomes sēdē ticis diskutēts par to, kādā veidā līdz galam tiks realizēta izglītības reforma. Sēdes laikā Zaļo un zemnieku savienības (ZZS) pārstāvji diezgan skaidri iezīmējuši, ka ar to pastāv problēmas. Uz to izglītības un zinātnes ministrs reaģējis, aicinot ekonomikas ministru Arvilu Ašeradenu (V) nedemisionēt.

Kā skaidroja Āboltiņa, Šadurskis norādījis, ka gadījumā, ja reforma netiek pieņemta, tad tas būs viņa goda jautājums neturpināt pildīt ministra pienākumus. Taču, Šadurskim demisionējot un atgriežoties Saeimā, Ašeradens pazaudētu savu deputāta mandātu, jo viņam ir tā sauktais "mīkstais mandāts".

Vēstīts, ka Saeima oktobra izskaņā pirmajā lasījumā atbalstīja grozījumus Izglītības likumā, paredzot deleģējumu Ministru kabinetam (MK) noteikt minimālo skolēnu skaitu klasē un klašu grupā vispārējās izglītības iestādēs.

Vēlāk Izglītības un zinātnes ministrija (IZM) spiediena dēļ atteicās no rosinājuma Izglītības likumā deleģēt MK tiesības noteikt minimālo skolēnu skaitu pamatskolas 7.-9.klasē, liecina ziņu aģentūras LETA arhīvs.

Pirms tam IZM rosināja valdībai ļaut noteikt pieļaujamo skolēnu skaitu pamatskolas 7.-9. un vidusskolas 10.-12.klasē, kas jau bija atkāpšanās no sākotnējā rosinājuma noteikt pieļaujamo izglītojamo skaitu visos vispārējās izglītības posmos.

Pilnu interviju ar Āboltiņu ir iespējams redzēt šeit.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!