Līdz nākamā gada 10. martam Kultūras ministrijai jāsagatavo un jāiesniedz valdībā nacionālās koncertzāles un konferenču centra projekta tālākai attīstībai nepieciešamie dokumenti. Kultūras ministrs Nauris Puntulis (NA) piektdien intervijā "Delfi TV ar Jāni Domburu" apgalvoja, ka viņam nav viena konkrēta favorīta jautājumā par koncertzāles iespējamo atrašanās vietu.

Taujāts, kādēļ tad iepriekš viņš publiski paudis viedokli, ka koncertzālei būtu jāatrodas Daugavas akvatorijā, Puntulis skaidroja, ka tādējādi koncertzāle iegūtu pievienoto vērtību. "Paskatieties uz šo vizuālo ainu: ja cilvēks aiziet vakarā uz koncertzāli, un viņam saulriets atspīd ūdenī pret koncertzāles stikliem, tā nenoliedzami ir pievienotā vērtība," klāstīja Puntulis, kā piemēru minot pasaulslaveno Sidnejas operu.

Tajā pašā laikā viņš gan neizslēdzot versiju, ka nacionālo koncertzāli var būvēt arī citur, taču tādā gadījumā projektam esot jābūt ekonomiski pamatotam un "valstij izdevīgākam par jebkuru citu".

Novembra sākumā valdība Kultūras ministrijai piešķīra 50 820 eiro, lai izstrādātu juridisko risinājumu koncertzāles un konferenču centra projekta īstenošanai, balstoties uz publiskās un privātās partnerības principu. Juridiskā risinājuma izstrādi Kultūras ministrija uzticējusi zvērinātu advokātu birojam "BDO Law". Darbs pie ziņojuma par juridiskajiem risinājumiem juristiem jāpabeidz jau tuvāko nedēļu laikā.

Ziņojumā, pamatojoties uz kuru valdība lēma par naudas piešķiršanu juridiskā risinājuma izstrādei, norādīts, ka Rīgas dome un "Valsts nekustamie īpašumi" identificējuši deviņas vietas, kur potenciāli varētu būvēt jauno koncertzāli. Jaunās koncertzāles lielajā zālē būtu vieta 1400 klausītājiem, bet mazajā zālē – vismaz 350 klausītājiem. Savukārt konferenču centra lielajai auditorijai būtu jāspēj uzņemt vismaz 3000 apmeklētāju.

Visu interviju ar Nauri Puntuli var noskatīties šeit.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!