"Mēs negribam to sajūtu, ka mēs esam mazie brālīši šitajā visā sadalījumā, ja tāda sajūta sāks rasties, mums būs ļoti daudz nelaimīgi vēlētāji un frakcijas dalībnieki," runājot par šā brīža valdības veidošanu, "Delfi TV ar Jāni Domburu" studijā otrdienas pēcpusdienā teica "KPV LV" līderis Atis Zakatistovs.

Tāpat viņš deva mājienu, ka "tā mājiņa", proti, potenciālā valdība, ir ļoti trausla un varētu arī sabrukt.

Vēl pirms "KPV LV" nāca klajā ar Alda Gobzema kandidatūru iekšlietu ministra amatam, Zakatistovs partijas vārdā norādīja - kandidāti ir trīs -, bet konkrētas personas atturējās saukt vārdā. "Mēs uzskatam, ka mums ir dziļas zināšanas par iekšlietām, mēs uzskatām, ka mēs esam spējīgi būt ļoti efektīvi iekšlietu sistēmas pārvaldē," skaidroja politiķis.

Dienu vēlāk partija nāca klajā ar nu jau par strīdus ābolu kļuvušo faktu, ka Iekšlietu ministriju "KPV LV" uzticēs pārvaldīt Gobzemam. Šis paziņojums radījis krīzes situāciju Krišjāņa Kariņa (JV) centienos izveidot valdību, jo viņš atsakās vadīt Ministru kabientu, kura sastāvā ir Gobzems. Pats Gobzems žurnālistiem pauda, ka "Kariņa kungs ir nobijies no spēcīga konkurenta". Jautāts, vai atsauks savu kandidatūru, Gobzems norādīja, ka – nē. "KPV LV" līderis uzsvēra, ka politiskajam spēkam nav pamata savu piedāvājumu mainīt. "KPV LV" pārstāvis Kariņam pārmeta "ļoti nenopietnu, bērnišķīgu" gājienu veikšanu, ka arī uzsvēra, ka "Jaunās Vienotības" pārstāvis uzvedas kā maza meitene.

Šobrīd spēkā ir divi ultimāti: Kariņš neveidos valdību ar Gobzemu, bet "KPV LV" Gobzemu atsaukt negrasās. Jāatgādina, ka jau vienpadsmito nedēļu nav skaidrības par topošās valdības aprisēm.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!