embedded_article_video:53350673
Jau nākamnedēļ plānots sākt jaunu, vērienīgu kampaņu vakcinācijas pret Covid-19 veicināšanai, bet, sākot no šā gada augusta – arī, sekojot vairāku citu valstu, piemēram, Polijas piemēram, rīkot īpašas loterijas, par kuru dalībniekiem cilvēki kļūtu, vakcinējoties. Par to, kā vērtējama līdzšinējā kampaņa, kādas bijušas tās vājās vietas un kādēļ Latvija vakcinēto skaita ziņā Eiropā ir trešā no beigām, pirmdien diskutēja “Delfi TV ar Jāni Domburu” studijas viesi.

Diskusijā “Vakcinācija pret Covid-19: kā veicināt, kam pieprasīt?” piedalījās Veselības ministrijas parlamentārais sekretārs Ilmārs Dūrītis (AP), tieslietu ministrs Jānis Bordāns (JKP), Latvijas Darba devēju konfederācijas viceprezidents, “Latvijas Finiera” padomes priekšsēdētājs Uldis Biķis, Latvijas Brīvo arodbiedrību savienības priekšsēdētājs Egils Baldzēns un Latvijas Universitātes profesors sociālajā psiholoģijā Ivars Austers.

Dūrītis diskusijā nedaudz plašāk izklāstīja, ko vēl plānots darīt, lai veicinātu plašāku vakcinācijas aptveri, savukārt Biķis pamatoja, kādēļ uzskata, ka vakcinētajiem darbiniekiem jāļauj darbavietās nelietot mutes un deguna aizsegus. Austers, savukārt, skaidroja, kādi bijuši līdzšinējās kampaņas “Divi miljoni iemeslu vakcinēties” trūkumi un norādīja, ka līdz šim vakcinācijas veicinātāji nav īpaši iedziļinājušies cilvēku domāšanas veidā.

Piedāvājam noskatīties raidījuma spilgtākās epizodes:

Tieslietu ministrs atklāja, kā notikusi vakcinācijas kampaņa tieslietu sektorā un palepojās ar tās rezultātiem – 04:56.

Ivars Austers skaidro faktorus, kuru dēļ šā gada pirmajos mēnešos interese un pieprasījums pēc vakcinācijas bija lielāks, kā arī atklāj kopsakarības starp interesi par vakcināciju un uzticību valdībai – 06:03.

Egils Baldzēns izklāsta savu versiju par to, kas nokaitinājis iedzīvotājus – 08:58.

LU profesors uzsver, ka šobrīd jautājums par atšķirīgu tiesību piemērošanu vakcinētiem un nevakcinētiem cilvēkiem ir tikumiskas dabas – 15:05.

LDDK viceprezidents Uldis Biķis atklāj, vai darba devējiem ir vienots viedoklis par to, ko darīt ar darbiniekiem, kas atsakās vakcinēties pret Covid-19 – 20:54.

Jānis Bordāns skaidro, kāpēc ar dažādu nozaru nodarbinātajiem ir jārunā atšķirīgi un stāsta, kā veicies ar vakcinācijas veicināšanu garīdznieku vidū – 29:51.

Uldis Biķis pamato, kādēļ darba devējiem jādod iespējas noskaidrot savu darbinieku vakcinācijas statusu un pieņemt tam atbilstošus lēmumus – 38:58.

Egils Baldzēns citē “desmit no Covid-19 gūtās atziņas” – 42:11.

Ilmārs Dūrītis vērtē, kas darāms, lai veicinātu vakcināciju viņa partijas biedrenes Marijas Golubevas vadītajā iekšlietu sektorā, kur patlaban ir zemāka vakcinācijas aptvere nekā valstī vidēji – 46:47.

LBAS priekšsēdētājs mudina atklāt visu patiesību par vakcināciju – 58:47.

Ivars Austers min iemeslus, kādēļ vakcināciju pret Covid-19 tomēr nevajadzētu materiāli stimulēt – 01:13:44.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!