"Es domāju, ka pašreizējā situācijā mūsu Ministru prezidents savu darbu dara patiešām labi," tā, aicināts novērtēt valdības vadītāja Krišjāņa Kariņa (JV) veikumu premjerministra amatā, intervijā "Delfi TV ar Jāni Domburu" pauda Valsts prezidents Egils Levits. Šā Saeimas sasaukuma laikā citu valdības koalīciju nemaz nav iespējams izmantot, viņš teica.

"Februārī bija tiešām jūtama šī šūpošanās. Respektīvi, bija tā, ka pa kaktiem tika meklēts jauns Ministru prezidents, iespējama jauna koalīcija, un visi, kas to darīja, konstatēja: nu nav iespējams šajā Saeimā, tādā, kāda tā ir ievēlēta. Līdz ar to, mums ir jādzīvo ar šo koalīciju, ar šo valdību," lēsa Levits, piebilstot, ka, viņaprāt, ir labi, ka notikuši mēģinājumi izvērtēt, vai ir iespējama "kaut kāda jēdzīga alternatīva".

Kopš valdības apstiprināšanas 2019. gada janvārī tajā dažādu iemeslu dēļ nomainījusies jau puse ministru. Pēdējās lielākās izmaiņas valdības sastāvā notika šomēnes, kad no valdību veidojošo partiju vidus tika izslēgta teju izirusī partija KPV LV, ko pārstāvēja labklājības ministre Ramona Petraviča un iekšlietu ministrs Sandis Ģirģens. Vienlaikus tika nomainīta arī Jauno konservatīvo partiju pārstāvošā izglītības un zinātnes ministre Ilga Šuplinska.

Valsts prezidents vairākkārt kritizējis gan atsevišķus ministrus, gan valdības darbu kopumā, tostarp pārmetot ministriem, ka tie darbojas kā sevis pārstāvēto nozaru lobiji. Jautāts, vai tad savas nozares interešu aizstāvēšana valdībā nav ministra uzdevums, Levits intervijā "Delfi TV ar Jāni Domburu" teica: "Viņš nav direktors savai nozarei, viņš ir sabiedrības pārstāvis nozarei. Tas ir viņa uzdevums. Viņš pārstāv sabiedrību un nevis savu nozari."

Visu "Delfi TV ar Jāni Domburu" interviju ar Valsts prezidentu var noskatīties šeit.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!