Foto: DELFI
"Tie nav pat meli, tie ir murgi," saka Georgs Zommers, kuru dziesminieks Valdis Atāls "DELFI TV ar Jāni Domburu" studijā nosauca par čekas aģentu. Zommers apgalvo, ka Atāla apgalvojumi ir nepatiesi, un gatavojas tiesā sniegt prasību par goda un cieņas aizskaršanu. Atāls iepriekš intervijā portālam "Delfi" taisnojās, ka par bijušās LPSR Valsts drošības komitejas (VDK) aģentu ar segvārdu "Nominatīvs" kļuvis, jo ieslodzījumā baidījies par savu dzīvību, savukārt ziņojums par Georgu Zommeru tapis, jo Atāls vēlējies iegāzt Zommeru, kurš, viņaprāt, arī ir bijis VDK aģents.

Pēc Valda Atāla intervijas "DELFI TV ar Jāni Domburu" studijā ar portālu "Delfi" sazinājās viņa minētais Georgs Zommers, kurš vēlējās paust savu viedokli par izskanējušajiem apgalvojumiem. Ar Atālu Zommers iepazinies Cēsīs pagājušā gadsimta septiņdesmitajos gados. "Es gan nezinu, par kuru cilvēku jūs šobrīd runājat – Atālu, Šatrovski vai "Nominatīvu"," sarunā ar portālu "Delfi" ironizē Zommers, norādot, ka dziesminiekam ir vairākas personības. Atālu tolaik viņš raksturo kā talantīgu jaunieti, kuram viss padevās, bet ne visu viņš izdarīja līdz galam. "Nebija tā, ka mēs pa Cēsīm apkampušies staigājām, bet reizumis satikāmies. Un tad viņš pēkšņi pazuda. Savukārt, kad Atāls atgriezās no cietuma, tad mums bija tāds biežāks kontakts," stāsta Zommers.

"Aizdomas un intuīcija jau sen liecināja, ka viņš varētu būt čekas aģents. Par to mani brīdināja arī daži draugi. Interesanti, ka pēc 1983. gada, kad viņš iznāca no cietuma, Atāls man bija kā piesiets, staigāja visu laiku līdzi," atceras Zommers. Cēsīs Atāla paziņas tolaik viņam bija iedevuši iesauku "Glumakovs", ņemot vērā Atāla tieksmes "iespraukties visās kompānijās un būt par baigo draugu".

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!