Bijušais "Rīgas Satiksmes" (RS) valdes priekšsēdētājs Anrijs Matīss atklāj, ka, esot amatā, atteicies darīt "kā saimnieks saka", ar to domājot Rīgas mēru Nilu Ušakovu (S). To viņš arīdzan saista ar iemeslu, kāpēc vairs neatrodas vadītāja amatā.

Viesojoties "Delfi TV ar Jāni Domburu" studijā, Matīss, runājot par tā dēvēto ''kapu tramvaju'' un skaidrojot, ka RS tikai izpilda Rīgas domes lēmumu, lietoja izteicienu "kā saimnieks saka". Žurnālists Jānis Domburs, izmantojot Matīsa formulējumu, jautāja, vai bija kādas lietas, kuras toreizējais valdes priekšsēdētājs atteicās darīt tā, "kā saimnieks saka", uz ko Matīss atbildēja "protams". Neskatoties uz to, ka pēdējā laikā Matīss publiski daudz runā par uzņēmumu, arī atklājot faktus, kas iepriekš nav izskanējuši, viņš nevēlējās konkretizēt, par ko ir runa, un izvairījās atklāt, vai konkrētās lietas Ušakovs prasījis "zem četrām acīm", vien noteica "nu, to gan jau kaut kad".

Matīss atklāja, ka bijušas daudzas lietas, kuras domes vadībai nepatika vai kuras tā nebija gatava darīt. "Tāpēc es nonācu tur, kur es esmu," viņš piebilda. Tāpat bijušais RS pagaidu vadītājs uzsvēra, ka, ja uzņēmuma izdevumi dažādās pozīcijās, par kurām viņš iepriekš izteicies, netiks optimizēti, "rīdzinieki maksās arvien vairāk un vairāk".

Pilnu Dombura sarunu ar Matīsu meklē šeit.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!