Latvijas sieviešu basketbola izlases spēlētājas nereti iesaistās dažādās sociālajās akcijās un jau par tradīciju kļuvušajās pikantajās fotosesijās. "Tas jau nav obligāti jādara, bet meitenes ir tik atsaucīgas, ka viņas to dara labprāt," intervijā "Delfi TV ar Jāni Domburu" studijā uzsvēra Latvijas sieviešu valstsvienības ģenerālmenedžere, ilggadējā izlases kapteine Gunta Baško.

Arī šovasar saulgriežu laikā pirms Rīgā notikušā Eiropas čempionāta basketbolā sievietēm Latvijas izlases dāmas saviem atbalstītājiem sarūpēja draisku apsveikumu – pikantu Līgo fotosesiju.

Savukārt Baško savas karjeras laikā kopā ar citām savām tā laika komandas biedrenēm kaila pozēja fotogrāfam Gatim Rozenfeldam. Fotogrāfijas tika izmantotas ierobežotā – tikai 1000 eksemplārus lielā tirāžā – izdotā kalendārā, kuru varēja iegādāties pret vismaz 25 latus lielu ziedojumu Latvijas basketbola veterānu atbalstam. Iegūtā nauda tika izmantota leģendārās basketbolistes Uļjanas Semjonovas rehabilitācijai.

Latvijas sieviešu basketbola izlases spēlētājas jau vairākus gadus aktīvi iesaistījušās arī "Rozā lentītes" kampaņā pret krūts vēzi. 7. jūnijā notikušā "Rozā lentītes" spēle, kurā Latvijas basketbolistes piekāpās Turcijai, bija pēdējā spēle Baško karjerā. Baško "Delfi TV ar Jāni Domburu" sacīja: "Tā ir daļa no tava darba. Piemēram, tu ej spēlē basketbolu, bet tev jābūt arī iesaistītam dažādās akcijās, jo tas parāda, ka tu esi sociāli aktīvs un sociāli atbildīgs."

Baško gan domā, ka sportisti dažādās sociālās akcijās varētu iesaistīties vēl aktīvāk. "Tas paņem nedaudz laiku un spēku no spēlētāja, bet tas noteikti ir interesanti sponsoriem un skatītājiem, kā rezultātā visi ir ieguvēji," spriež sieviešu valstsvienības ģenerālmenedžere.

Atbildot uz Jāņa Dombura jautājumu par to, vai basketbolistes karjeras gaitā viņai nācies saskarties vai dzirdēt par seksuālo uzmākšanos basketbola pasaulē, Baško teica: "Man liekas, es ar to neesmu saskārusies."

Pilnu Jāņa Dombura sarunu ar Latvijas sieviešu basketbola valstsvienības ģenerālmenedžeri Guntu Baško skatieties šeit.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!