Uz otro pilnvaru termiņu neapstiprinātais Latvijas Universitātes (LU) rektors Indriķis Muižnieks neizslēdz iespēju, ka izglītības un zinātnes ministre Ilga Šuplinska (JKP), rosinot valdībai lemt par viņa neapstiprināšanu, rīkojusies subjektīvi. Šādu viedokli Muižnieks trešdien pauda intervijā "Delfi TV ar Jāni Domburu".

Muižnieks stāstīja, ka Šuplinska diskusijās par LU rektora vēlēšanu gaitu vairākkārt norādījusi, ka Muižnieks martā tiekoties ar Saeimas Izglītības, kultūras un zinātnes komisijas deputātiem, esot izteicies, ka "Latvijas Universitātē ar pārvaldību viss esot kārtībā". Tā gan esot tikai interpretācija par Muižnieka teikto komisijas sēdē, kurā tika spriests par Ārvalstu investoru padomes ierosinājumiem mainīt augstskolu pārvaldības modeli.

"Lepnība ir viens no lielākiem grēkiem," teica Muižnieks. Viņš gan apgalvo, ka Saeimas deputātiem tikai izklāstījis LU Senāta, nevis savu personisko pozīciju.

Iespējams, Šuplinskas reakcija uz LU Satversmes sapulces norisi un tajā pieņemto lēmumu leģitimitāti saistīti ar to, ka ministre strādājusi Rēzeknes Tehnoloģiju augstskolā, kur savulaik bijušas nopietnas domstarpības saistībā ar vadības ievēlēšanu. "Man liekas, tas varētu būt viens no subjektīvi personiskiem iemesliem," sacīja Muižnieks.

Pilnu intervijas ierakstu skatieties šeit.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!