"Jebkādos apstākļos, vai tas būtu valdības lēmums, vai likumprojekta normu izņemšana, es šeit pasaku – nekādas atlaišanas normas nedrīkst būt nevienā no tiem. No atlaišanas normām ir pilnībā jāatsakās," tā diskusijā "Delfi TV ar Jāni Domburu" izteicās "Jaunās vienotības" Saeimas frakcijas priekšsēdētājs Ainars Latkovskis. Tas esot viņa ar partiju saskaņots viedoklis. Opozīcijā esošās Zaļo un zemnieku savienības deputāts Edgars Tavars gan oponēja, ka kārtība, kad cilvēkiem pašiem par savu naudu jāapmaksā Covid-19 testi faktiski nozīmējot piespiedu vakcināciju.

Jau vēstīts, ka šonedēļ valdību veidojošo partiju politiķi paziņoja, ka tomēr nevirzīs apstiprināšanai Saeimā Covid-19 infekcijas izplatības pārvaldības likuma grozījumus, kas definētu epidemioloģiski drošus pakalpojumus un darba devējiem piešķirtu tiesības pieprasīt, lai viņu darbiniekiem būtu Covid-19 sertifikāti. Kaut diskusijā politiķi norādīja, ka turpināsies darbs pie likuma izmaiņām, cenšoties identificēt tos priekšlikumus, par kuriem strīdu nav, Latkovskis, kurš pārstāv arī premjera Krišjāņa Kariņa politisko spēku, uzsvēra, ka normas, kas paredzētu nevakcinētu darbinieku atlaišanu nekādā formā neatbalstīšot.

Uz precizējošo Dombura jautājumu, vai nevarētu tikt ieviests līdzīgs regulējums, kā, piemēram, Itālijā, kur mediķi par Covid-19 vakcinācijas, pārslimošanas vai testēšanās sertifikāta neuzrādīšanu, var tikt nevis atlaisti, bet atstādināti no darba pienākumu pildīšanas bez algas, Latkovskis atbildēja atsaucoties uz regulējumu, kāds Latvijā no 1. septembra jau ir spēkā attiecībā uz skaistumkopšanas nozari. “Tests, pārslimošana, vakcinācijas sertifikāts – šis bija iespējams, strādājot ar nozari kopā. Situācija to spiež, varam pieņemt arī citās nozarēs. Neparedz neko tādu, ko jūs tikko minējāt,” teica politiķis.

Uz precizējumu, vai tas ir viņa personiskais, vai arī premjera viedoklis, Latkovskis norādīja, ka tas esot viņa personiskais viedoklis, kas saskan ar “Jaunās Vienotības” Saeimas frakcijas viedokli.

Tavars gan iebilda, ka arī skaistumkopšanas nozarē, ja nevakcinētiem darbiniekiem Covid-19 testi regulāri jāveic pašiem par savu naudu, tā faktiski tik un tā ir obligāta vakcinācija. Juris Pūce (A/P) Tavaram gan aizrādīja, ka, “daudz lētāks veids ir aiziet un vakcinēties,” norādot, ka arī viņa friziere esot vakcinējusies un “vajag iet pie vakcinētiem frizieriem”.

Pilnu raidījuma ierakstu skatieties šeit.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!