Foto: LETA
Pēc tam, kad kādam no slimnīcā uzņemtajiem pacientiem konstatēta saslimšana ar Covid-19, uz karantīnu slēgta viena no Tuberkulozes un plaušu slimību centra stacionāra nodaļām Upeslejās, portālam “Delfi” apstiprināja Rīgas Austrumu klīniskās universitātes slimnīcas galvenais torokālās ķirurģijas speciālists Māris Apšvalks. Patlaban karantīnā nonākuši 32 stacionārā strādājoši mediķi.

Šim pacientam pirms iestāšanās tā dēvētajā Sauriešu stacionārā divas reizes veikti Covid-19 testi, kas abi esot bijuši negatīvi, savukārt tests, kas veikts, kad pacients jau vairākas dienas ārstējies slimnīcā, izrādījies pozitīvs. Tādēļ Tuberkulozes ilgstošas ārstēšanas nodaļa, kurā šis pacients ārstējies, patlaban slēgta uz karantīnu.

Stacionārā ir sagatavotas 53 gultas īpaši Covid-19 pacientu ārstēšanai, taču konkrētais pacients sākotnēji atradies nodaļā, kas nav atbrīvota Covid-19 slimniekiem. Aģentūra LETA, atsaucoties uz Rīgas Austrumu klīniskās universitātes slimnīcas pārstāvi Ilgu Namnieci sestdien ziņo, ka pēc kontaktēšanās ar šo slimnieku karantīnā nonākuši 32 mediķi. Par saslimušā kontaktpersonām atzīti 24 pacienti.

Šī nav pirmā reize, kad Covid-19 tiek atklāts cilvēkiem, kas jau kādu laiku stacionārā ārstējuši citas kaites. “Delfi” jau vēstīja, ka aprīļa sākumā Rīgas Austrumu klīniskajā universitātes slimnīcā uz laiku tika slēgtas divas nodaļas, proti, Pulmonoloģijas un Endokrinoloģijas nodaļa, jo atklājās, ka kādam patversmes “Zilais krusts” klientam, kas ārstējās slimnīcā, ir pozitīvs Covid-19 tests. Karantīna tika noteikta 62 cilvēkiem, bet saslimšana ar Covid-19 tika apstiprināta diviem slimnīcas darbiniekiem un diviem pacientiem.

Marta nogalē līdzīgu situāciju piedzīvoja ari Paula Stradiņa Klīniskās universitātes slimnīca – tur saslimšana ar Covid-19 tika konstatēta vienai no Onkoloģijas klīnikas onkoloģēm. Savukārt Vidzemes slimnīcā saslimšana ar Covid-19 marta pirmajā pusē tika konstatēta pieciem darbiniekiem un vienam pacientam, bet šonedēļ kļuva zināms, ka saslimšana konstatēta arī kādam sociālās aprūpes centra “Lode” klientam, kurš pirms tam bija ārstējies Vidzemes slimnīcas Terapijas nodaļā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!