Otrdien, sēžot pie viena galda "Delfi TV ar Jāni Domburu" studijā, partiju pārstāvji sprieda, ka ir redzami politiskās krīzes priekšvēstneši. Viedokļi gan atšķīrās, jo tobrīd nekas neliecināja, ka "Jaunās Vienotības" premjera amata kandidātam Krišjānim Kariņam varētu neizdoties savākt kopā jauno Ministru kabinetu. Šodien situācija vairs nav tik viennozīmīga.

Raivis Dzintars (NA) teica, ka iepriekš bija jūtami krīzes priekšvēstneši, taču, kad pie darba ķērās Kariņš, un neviens neibilda, par krīzi runāt vairs nevajagot. Tas nu vairs esot tikai tehnikas jautājums, kā atgriezties uz pareizā ceļā.

Arvils Ašeradens (JV) izmantoja burātāju terminoloģiju, norādot, ka, kad tuvojas krīze, ir redzami priekšvēstneši, piemēram, mākoņi un vējš. Pēc viņa domām, valdības veidošanā tādi ir redzami, jo izveidojies varas vakuums ar aizejošo valdību, kas kļuvusi mazāk aktīva, un neskaidrību par to, kas nāks vietā. Tāpat redzams, ka sāk notikt ārējie procesi, piemēram, faktu, ka Latvijas Darba devēju konfederācija pēc savas iniciatīvas Ministru prezidenta amatam piedāvā "Altum" valdes priekšsēdētāja Reiņa Bērziņa kandidatūru, Ašredans sauc par "mazu mākonīti". "Pirmie priekšvēstneši ir redzami, divās trīs nedēļās varam nonākt smagā situācijā," bija pārliecināts politiķis.

Gatis Eglītis (JKP) uzsvēra, ka šis vienkārši ir normāls pārejas posms, jo spēlē ienākuši jauni spēlētāji. Tam piekrita arī Juris Pūce. Savukārt Atis Zakatistovs (KPV LV) nebija tik pieticīgs, viņš norādīja, ka sabiedrības neapmierinātība aug un, ja to izmanto kā kritēriju, tad var teikt, ka ir krīze.

Jāatzīmē gan, ka šī saruna notika vēl pirms trešdienas pēcpusdienā "KPV LV" paziņoja, ka iekšlietu ministra amatam virza Aldi Gobzemu. Reaģējot uz to, Kariņš nule kā nāca klāja ar paziņojumu, ka neveidos valdību ar Gobzemu kā iekšlietu ministru. Lai meklētu kompromisus, "Jaunās Vienotības" līderis ir gatavs turpināt sarunas ar potenciālajiem sadarbības partneriem vēl šodien un rīt.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!