Politiskās partijas "KPV LV" virzītā labklājības ministra amata kandidāte Ramona Petraviča nu esot atteikusies no greznās dzīves un ārzemju ceļojumiem, lai kalpotu tautai, viņa atklāja "Delfi TV ar Jāni Domburu" studijā. Hobiju, kā viņa pati sauc ceļošanu, nodrošinājis vīrs. Jāatzīmē gan, ka darbiniekiem, kuri strādā Petravičas dzīvesbiedra uzņēmumā, tik labi vis nesokas, ņemot vērā, ka samaksā šie cilvēki nereti saņem pat mazāk, nekā minimālo algu.

Petraviča, neskaitot to, ka bija deputāte Saldus novada domē, strādājusi arī par finanšu vadītāju sava vīra uzņēmumā SIA "Monēta", kura darbība saistīta ar pārtikas veikaliem un transportu. Konkrētā uzņēmuma 2017. gada apgrozījums bija 1,9 miljoni eiro, tajā strādāja 26 darbinieki, un sociālās iemaksas par vienu mēnesī bija 128 eiro, kas nozīmē minimālo algu, pirms vēlēšanām vēstīja LTV raidījums "Aizliegtais paņēmiens". Tolaik, jautāta, kā nākas, ka darbinieki saņem tik maz, Petraviča atbildēja: "Mums ir mazi lauku veikaliņi, līdz ar to darbiniekiem netiek nodrošināta pilna darba slodze. Viņiem ir nepilna darba slodze. Tā kā šie veikali atrodas apdzīvotās vietiņās, kur ir apmēram 200 iedzīvotāji, ir mazs apgrozījums. Principā šie veikali tiek uzturēti tikai tāpēc, lai tam cilvēkam būtu, kur aiziet, nopirkt maizīti." Tāpat viņa deva goda vārdu, ka uzņēmumā netiek maksātas aplokšņu algas.

"Delfi TV ar Jāni Domburu" studijā deputāte norādīja, ka darbiniekiem nespēj nodrošināt pilna laika slodzes, turklāt konkrēto veikalu uzturēšana, ņemot vērā, ka apkārtnēs ir maz iedzīvotāju, esot tāds kā sociālas darbs vai labdarība no Petraviču ģimenes puses. Par to gan neliecina uzņēmuma 2017. gada pārskats, kurā teikts, ka 2017. gadu "Monēta" noslēdzis ar 60 tūkstošu peļņu.

Sarunas gaitā deputāte iebilst, ka uzņēmuma politika nav nekādā veidā saistīta ar viņas politisko darbību. Raidījuma vadītājs gan norāda, ka viss, ko viņa ir darījusi, ir saistīts ar viņas politisko karjeru. Uz komentāru, ka uzņēmums nepieder viņai, bet vīram, žurnālists atzīmē, ka Petraviča vadīja finanses, tātad ir atbildīga persona.

Sarunā "Delfi TV ar Jāni Domburu" Petraviča arīdzan atklāj, ka šoferi, kas strādā šai uzņēmumā un dodas ārzemju reisos, kas mēdz ilgt pat vairāk nekā mēnesi, nesaņem četru ciparu algu, tāda gan izveidojoties, ja pieskaita klāt izsniegtās dienas naudas, kuras ar nodokļiem netiek apliktas. Uz Dombura iebildi, ka šoferi par tik mazu algu nemaz nesāk darba sarunas, Petraviča atbild, ka prasīt jau var visu ko, bet tas nenozīmē, ka tas arī tiks maksāts, jo uzņēmējdarbība tomēr ir ar mērķi gūt peļņu. Savukārt anonīmus cilvēkus, kas interneta vidē izteikuši komentārus par to, ka politiķes vīra uzņēmums ilgstoši maksājis aplokšņu algas, viņa sauc par nelabvēļiem.

Jāatzīmē, ka arī pati Petraviča, strādājot par finanšu vadītāju, saņēmusi minimālo algu, kas esot skaidrojams ar faktu, ka bija nepilna darba slodze. Politiķe gan neslēpj, ka par viņas dzīvi rūpējas vīrs, tāpēc ar šādu algu bijis gana. "Vīrieši tā kā tomēr varētu uzturēt sievietes," uzskata potenciālā labklājības ministre.

Uz iebildi, ka nevienlīdzība Latvijā jau sen ir liela problēma, kuras risināšana tostarp ir arī Labklājības ministrijas paspārnē, bet viņas sociālajos tīklos ikviens var aplūkot bildes no tuvākiem un tālākiem ārzemju ceļojumiem, tostarp uz ASV un Dubaiju, politiķe atbild, ka ceļošana esot viņas hobijs, taču nu viņa no tā esot atvadījusies. "Esot politikā es, protams, ceļot vairs nevaru, es pat neplānoju un esmu tās domas nolikusi malā," noteic deputāte. Aizejot politikā, tu vairs īsti nepiederi savai ģimenei vai sev, viņa rezumē.

Pilnu sarunu ar potenciālo labklājības ministri skaties šeit.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!