Pirmdiena, 13. jūlijs ir pirmā darba diena jaunajam ģenerālprokuroram Jurim Stukānam. Tikai dažas dienas iepriekš - 9. jūlijā - savu pēdējo izvērsto interviju ģenerālprokurora amatā "Delfi TV ar Jāni Domburu" sniedza iepriekšējais augstā amata ieņēmējs Ēriks Kalnmeiers. Tajā viņš atklāti apsprieda gan saspīlējumus savās attiecībās ar Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroju (KNAB), gan vairākiem bijušajiem kā arī esošo valsts prezidentu.

Jau vēstīts, ka intervijā Kalnmeiers pauda viedokli - prezidenta Egila Levita kritika vērsta pret viņu personiski, ne pret prokuratūru kopumā, jo starp Kalnmeieru un Levitu bijušas būtiskas viedokļu atšķirības.

Tāpat ziņojām, ka Kalnmeiers skaidroja iemeslus, kādēļ nozīmīgajā Sevišķi svarīgu lietu izmeklēšanas nodaļas virsprokurora amatā dažas dienas pirms sava pilnvaru termiņa beigām iecēlis tā dēvētās Oligarhu lietas prokuroru Māri Leju, nevis tā dēvētās Lemberga lietas prokuroru Juri Jurisu.

Vēstījām arī, ka Kalnmeiers pauda pārliecību - Valdis Zatlers lēmumu par Saeimas atlaišanu pieņēmis neatkarīgi no ar ģenerālprokuroru apspriestā. Viņš arī stingri turējās pie pārliecība, ka Oligarhu lietas izgāšanās nav prokuratūras vaina.

Piedāvājam iepazīties ar spilgtākajām epizodēm no diskusijas:

Kalnmeiers dalījās pārdomās par sava pēcteča atlasi - kādēļ tas salīdzināms ar skaistumkonkursu un kādu lāča pakalpojumu izdarījis dažiem kandidātiem - 00:52.

Viņš arī atklāti stāstīja par prokuratūras ēku bēdīgo stāvokli - ir arī telpas, kurās bail uzturēties -11.24

Kaut KNAB ģenerālprokuroram galvassāpes vairs nesagādājot, pagātnē viņš saņēmis ziņas, ka tas viņu izseko - 23:51.

Kopš Oligarhu lietas izmeklēšanas mainījušās šādu darboņu metodes, tās kļuvušas "rafinētākas" - 36:05.

Tā sauktie "mentu kari" esot pagātne - 44:29.

Kalnmeiers uzsvēra, ka esot pilnībā norobežojies no tā dēvētās Juraša lietas - 52:39.

Viņš pauda pārliecību, ka tāds šovs kā Saeimas deputāta Artusa Kaimiņa aizturēšana parlamenta sēdes laikā vairs neatkārtosies - 58:51.

Par vienu no pēdējo gadu skandalozākajām slepkavībām Kalnmeiers teica: "Ne vienā lietā vien ir bijis tā, ka zina, kurš ir noziedznieks, bet pierādīt nevar." - 01:16:55.

Viņš arī dalījās pārdomās par to, kas līdz šim traucējis ātri iztiesāt sīkus noziegumus - 01:22:13.

Intervijas noslēgumā, Kalnmeiers rezumēja savos 10 gados sasniegto, tēlani salīdzinot prokuratūru ar tankkuģi - 01:32:10.

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!