Foto: LETA

Par kukuļņemšanu aizdomās turētais Latvijas Bankas prezidents, kam Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB) noteicis drošības līdzekli nodarbošanās aizliegumu, trešdienas rītā atteicies piedalīties raidījumā "Delfi TV ar Jāni Domburu", kuram iepriekšējā dienā bija piekritis, to pamatojot ar slimību.

Rimšēvičs telefoniski neierašanos uz tiešraidē paredzēto interviju pamatoja ar slimību.

Žurnālists Domburs un "Delfi" redakcija aicinājumu uz interviju Rimšēvičam ar viņa advokāta Saulveža Vārpiņa starpniecību izteica vēl laikā, kad viņš bija aizturēts.

Pēc atbrīvošanas, otrdienas rītā, "Delfi" redaktore izteica atkārtotu uzaicinājumu advokātam, un drīz pēc tam Domburs saņēma informāciju, ka advokāts apliecinājis: Rimšēvičs ir gatavs intervijai otrdien.

Domburs un "Delfi" intervijai gatavojās otrdienas vakarā, jo Vārpiņš solīja tikai precizēt laiku, tomēr pēc atkārtota atgādinājuma pussešos Vārpiņš atzvanīja Domburam, nodeva telefona klausuli Rimšēvičam, kurš paziņoja, ka otrdienā intervijai laika viņam vairs neesot, bet viņš esot gatavs uz to ierasties trešdien pulksten 12. Pēc šādas vienošanās "Delfi" publicēja ziņu par apstiprināto intervijas laiku.

"Trešdien, īsi pirms pulksten 9, no nepazīstama numura man piezvanīja Ilmārs Rimšēvičs un paziņoja, ka nenākšot uz interviju, jo esot saslimis. Mana atbilde bija, ka man nav pamata ticēt šādam apgalvojumam par neierašanās iemeslu, un ka manā pieredzē zinu daudzus gadījumus gan attiecībā uz raidījumu dalībniekiem, gan arī sevi, kad, neskatoties uz neveselību, savu atbildību demonstrē, ierodoties uz raidījumiem, līdz ar to plāns par interviju "Delfi TV" šodien pulksten 12" ir spēkā," saka Domburs.

Viņš turpina, ka uz aicinājumiem atlikt interviju uz nenoteiktu laiku, atbildējis ar aicinājumu atsūtīt Rimšēviča vai advokāta paziņojumu publicēšanai. "Uz manu norādi, ka vakar no rīta advokāts apstiprināja, ka intervija notiks jau vakar, Rimšēvičs atbildēja, ka viņam par to neesot nekas zināms, uz ko mana replika bija, ka, acīmredzot, viņam ir slikts advokāts. Saruna noslēdzās ar Rimšēviča tekstu, ka viņš sazināsies ar savu advokātu," piebilst Domburs.

Turpmāko divu stundu laikā "Delfi" un Domburs nesaņēma nekādu informāciju ne no Rimšēviča, ne viņa advokāta. Īsi pirms norunātā ierašanās laika uz telefona zvaniem Vārpiņš neatbildēja.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!