Partija "Saskaņa" līdz 13. Saeimas vēlēšanām piedāvās alternatīvu Ministru kabinetam jeb "ēnu kabinetu", un šoreiz tas "nebūs pa jokam", diskusijā raidījumā "Delfi TV ar Jāni Domburu" skaidroja "Saskaņas" Saeimas frakcijas vadītājs Jānis Urbanovičs.

"Saskaņa" jau iepriekš veidojusi "ēnu kabinetu". Jau 2010. gada pavasarī "Saskaņa" savā kongresā atklāja pirmos "ēnu kabineta" locekļus. Viņu vidū bija tādi zināmi "Saskaņas" politiķi kā Jānis Ādamsons un Boriss Cilvēvičs. Tāpat alternatīvu Ministru kabinetam veidoja prokremliskais aktīvists Aleksandrs Gapoņenko, ekonomiste Jevģenija Zaiceva un citi.

Otrdien diskusijā "Delfi TV ar Jāni Domburu" Urbanovičs atklāja, ka "Saskaņai" "būs pilns komplekts ar "ēnu kabinetu"". "Šoreiz tas nebūs pa jokam pat. Tas būs ļoti nopietns. Es ceru, ka arī jums pazīstami, ar "Saskaņu" pagaidām nesazīmēti cilvēki būs tur," pauda Urbanovičs. Politiķis gan uzvārdus nosaukt vēl nedrīkstot, partijas kongresam ir jāapstiprina programma, "pēc tam tikai darītājus".

Saeimas deputāts Jānis Ādamsons sarunā piebilda, ka programma, kas skar drošības bloku, jau ir gatava. "Mēs atšķiramies no citām partijām ar rezerves virsnieku īpatsvaru. Mums ir pāri par 250 virsnieku partijā," atzinīgi pauda Ādamsons.

"Saskaņas" Saeimas frakcijas vadītājs bija noslēpumains par iespējamo premjera amata kandidātu. Viņš atzina, ka kandidāts var būt gan partijas priekšsēdētājs Nils Ušakovs, gan cita persona.

Kā liecina arhīvs, deviņdesmito gadu izskaņā arī "Demokrātiskā partija "Saimnieks"" veidojusi savu "ēnu kabinetu".

Kā vestīts, "Delfi TV ar Jāni Domburu" pirms šoruden gaidāmajām vēlēšanām īsteno diskusiju sēriju "Par ko balsot?". Pirmā šīs sērijas daļa tiešraidē skatāma divu nedēļu garumā, sākot ar 14. maiju. Šajās diskusijās katru darba dienu notiks sarunas ar partiju līderiem par Latvijas politiskajiem spēkiem, to līdzšinējo darbību, konkurenci un potenciāliem piedāvājumiem.

Ziņots, ka otrdien "Delfi TV ar Jāni Domburu" studijā viesojās partiju "Saskaņa" pārstāvošie Saeimas deputāti Urbanovičs, Ādamsons un Igors Pimenovs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!