“Izvērtēšana partijā nav notikusi pietiekamā līmenī,” – runājot par skandālu ap “Rīgas Satiksmes” (RS) konsultantiem, intervijā “DELFI TV ar Jāni Domburu” atzina viena no “Saskaņas” Eiropas Parlamenta (EP) vēlēšanu saraksta līderēm Regīna Ločmele-Luņova. Tikmēr pārējie klātesošie “Saskaņas” saraksta līderi Andris Ameriks un Boriss Cilevičs pauda atšķirīgu viedokli – jāgaida uz prokuratūru un tiesu, bet šobrīd uzņemties atbildību esot pāragri.

Jau vēstīts, ka Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs par iespējamu fiktīvu konsultantu nodarbināšanu RS vērsies Valsts policijā. RS 2018. gadā bija noslēgusi līgumus ar 46 personām, no kurām daudzas saistītas ar Rīgas domē valdošajām partijām “Saskaņa” un “Gods kalpot Rīgai”.

Ločmele-Luņova pauda cerību, ka “Saskaņa” konsultantu skandālu izvērtēs savā tuvākajā kongresā.
Viņa gan nevarēja paskaidrot, kādēļ šāds izvērtējums nav noticis līdz šim, bet pieļāva, ka tas tādēļ, ka visa RS rīcībā esošā informācija partijai nav pieejama. Uz precizējošu jautājumu, kas tad mainīsies, pienākot partijas kongresam, Ločmele-Luņova atbildēja: “Kad būs kongress, tad jūs redzēsiet”.

Cilevičs savukārt uzsvēra, ka partija nav prokuratūra vai tiesa. “Tiesiskā valstī ir zināmi principi. Viss, ko mēs varam darīt, ir palīdzēt un netraucēt izmeklēšanai,” pauda Cilevičs. Viņš arī atsaucās uz tā dēvēto oligarhu lietu, kura beidzās bez rezultāta, lai apgalvotu, ka “dažreiz apsūdzības tiek izmantotas politiskiem nolūkiem”.

Savukārt Ameriks pauda, ka pašvaldības deputāta darbs nav pamatdarbs, tādēļ deputāti var meklēt papildus iztikas avotus, bet viņam neesot informācijas par “šmaukšanos” šajos darba meklējumos. Ja pierādīsies, ka kāds RS konsultants bijis fiktīvi nodarbināts, viņam par to esot jāatbild.

Pilnu Dombura sarunu ar Saskaņu meklē šeit.

EP vēlēšanas notiks 25. maijā. Atgādinām, ka laikā no 13. līdz 24. maijam katru darba dienu "DELFI TV ar Jāni Domburu" ēterā būs skatāmi EP vēlēšanu tematikai veltīti raidījumi. Pilnu raidījumu raidlaiku un viesu sarakstu iespējams aplūkot sadaļā kalendārs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!