Par spīti olimpisko čempionu statusam Latvijas 3x3 basketbola izlase šobrīd atpūtu neplāno – līdz šī gada beigām komanda plāno piedalīties vismaz septiņos dažādos turnīros, bet pēc tam kopīgi vienoties, vai mērķēt arī uz nākamajām olimpiskajām spēlēm, kas 2024. gadā notiks Parīzē. To basketbolisti atklāja "Delfi TV ar Jāni Domburu" intervijā.

Šobrīd laika posmā līdz decembrim komandai ieplānoti jau septiņi turnīri, bet atkarībā no sekmēm tajos, kā arī epidemioloģiskās situācijas pasaulē, turnīru varētu būt arī vairāk. “Vienkārši tagad ir tā, ka viens “challenger” pārklājas ar Prāgu, jāskatās, kā mēs nostartēsim "Grīziņā", kur mēs varam dabūt ceļazīmi uz Abu Dabi – tā ķēdīte tā iet. Ja mēs dabūjam to ceļazīmi, tad mums ir papildus turnīri, sezona tikai tagad sākas,” skaidroja Latvijas 3x3 basketbola izlases kapteinis Agnis Čavars.

Tik intensīvs grafiks nepieciešams arī tādēļ, lai spēlētāji un komanda nekristos pasaules rangā, skaidroja basketbolists Edgars Krūmiņš – nepiedaloties turnīros reitinga punkti ik gadu dzēšas.

Savukārt uz jautājumu par plāniem attiecībā uz Parīzes olimpiskajām spēlēm 2024. gadā, Nauris Miezis atzina, ka jāiet soli pa solim, jo priekšā vēl Eiropas un Pasaules čempionāti. "Ja no manas puses grib dzirdēt, tad tas ir tas, ko es gribu. Mēs ar komandu jau izrunājām – pabeidzam šo sezonu un tad domāsim par jauno sezonu, tad domāsim par nākamajiem mērķiem. Tagad ir galvenais nostartēt,” skaidroja Miezis.

“[Divkārtējais olimpiskais čempions BMX riteņbraukšanā - red.] Štromberga kungs jau mums parādīja to taciņu, pa kuru jāiet,” pajokoja Kārlis Pauls Lasmanis.

Pilnu intervijas ierakstu skatieties šeit.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!