Pērnā gada decembrī dibināts uzņēmums SIA "MARTO LOGISTICS", kas vienādās daļās pieder brāļiem, skeletonistiem Martinam un Tomasam Dukuriem. Intervijā "Delfi TV ar Jāni Domburu" viņi atklāj — biznesā iesaistījušies ar domu, ka sportistu karjera kādreiz beigsies, bet dzīvei jāturpinās.

"Pēc olimpiādes jau mērķtiecīgi gājām, ieliekot [naudu] jaunā nozarē, un kaut kā mēs tur tagad kuļamies. Ar domu, ka sports vienu dienu beigsies, ir jāsāk cita, savādāka dzīve, un tad tā pārēja būs vieglāka," stāsta Martins. Tomass papildina, norādot, ka "beidzot sāks strādāt profesijā", proti, Martinam ir bakalaura grāds ekonomikā, bet brālis absolvējis Banku augstskolas Finanšu fakultāti

SIA "MARTO LOGISTICS" ir pārvadājumu firmā, kas, kā norāda Dukuri, veic iekšzemes pārvadājumus. "Šķembas, smilts, grants, viss, kas ir berams," skaidro Tomass. Uzņēmuma, kura pamatkapitāls ir 15 tūkstoši eiro, bāze atrodas Siguldā.

Abu tēvs un treneris Dainis Dukurs uzskata, ka, uzsākt biznesu, ir pareiza rīcība: "Kaut kas ir jādara, un abiem ir izglītības. Tas brīdis, kad sports var beigties, tā var būt viena trauma. (..) Tad nebūs šī tukšā sēdēšana." Šobrīd gan investīciju esot vairāk, nekā peļņas, taču iesākums ir labs. Viņš, būdams treneris, nesatraucas, ka uzņēmējdarbība varētu traucēt sportam, jo skeletons joprojām ir prioritāte. "Privātu iemeslu dēļ nekad neesmu izlaidis treniņu," uzsver Martins.

Jāatzīmē, ka uzņēmējdarbība Dukuriem nav nekas jauns, savulaik nodarbojušies ar lietotu auto tirdzniecību, taču pārvadājumu bizness esot pavisam cita pasaule un katru dienu ir ko mācīties.

Pilnu Dombura sarunu ar Dukuriem skaties šeit.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!