"Es aicinātu Stepaņenko kundzi vērsties pie sava priekšnieka Šlesera kunga un izvest 18. augustā buldozerus ielās," tā "Delfi TV ar Jāni Domburu" Saeimas deputāts Aldis Gobzems vērsās pie savas bijušās sabiedrotās Jūlijas Stepaņenko. Uz to reaģējot, viņa atgādināja Gobzemam par kādu citu iepriekš plānotu publisku pasākumu, Gobzema vietā nācies iet viņai.

Stepaņenko iepriekš bija Gobzema vadītās partijas "Likums un kārtība" līdzpriekšsēdētāja, bet 30. jūnijā viņa un vēl viena no Saskaņas saraksta 13. Saeimā ievēlēta deputāte Ļubova Švecova paziņoja par izstāšanos no tās. Stepaņenko savu lēmumu skaidroja ar to, ka viņas "pārstāvētās vērtības nav savienojamas ar kolēģa Alda Gobzema komunikācijas stilu ar partijas biedriem un dibinātājiem." Tikmēr Gobzems Stepaņenko lēmumu skaidroja ar Aināra Šlesera paziņojumu par plāniem atgriezties politikā dibinot jaunu partiju.

"Delfi TV ar Jāni Domburu" diskusijā Gobzems vērsās pie Stepaņenko, aicinot viņu "vērsties pie sava priekšnieka Šlesera kunga un izvest 18. augustā buldozerus ielās". 18. augustā Gobzems plāno rīkot kārtējo protesta akciju. Politiķis arī norādīja, ka "to birokrātisko runāšanu ir jāliek malā ir jāsāk ķerties pie darbiem un nav jābaidās no cilvēkiem, ir jāiet ielās".

Stepaņenko gan tiešā veidā uz Gobzema aicinājumu neatbildēja, tā vietā aizrādot viņam par kādu citu publisku pasākumu, uz kuru viņai savulaik nācies ierasties Gobzema vietā "ar cilvēkiem satikties un viņus mierināt". Viņa arī uzsvēra, ka atšķirībā no Gobzema, Stepaņenko 4. augustā piedalījusies Saeimas sēdē un nobalsojusi pret abu kritizētajiem grozījumiem Covid-19 infekcijas izplatības pārvaldības likumā. Šie grozījumi paredz, ka pēc 1. oktobra darba devējam būs tiesības atlaist darbiniekus, kas nebūs ieguvuši Covid-19 drošības sertifikātu, kas apliecina vai nu vakcinēšanās vai izslimošanas faktu. "Lūdzu esiet tiešām vērīgs un modrs! Jūs sakāt, ka par pantiem nevajag runāt, bet deputāta pienākums, primārais pienākums ir nobalsot pret šo kaitniecisko likumprojektu,” Gobzemam aizrādīja bijusī sabiedrotā.

Visu "Delfi TV ar Jāni Domburu" diskusiju var noskatīties šeit.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!