Šefpavārs Mārtiņš Rītiņš, kurš pirms divarpus gadiem aizgāja no darba Latvijas labākajā restorānā "Vincents", patlaban aktīvi strādā pie četriem jauniem projektiem. Mērķis ir izveidot restorānus, kas ir pieejami ne tikai elitārai publikai, bet gan daudz plašākam cilvēku lokam, šodien intervijā "Delfi TV ar Jāni Domburu" uzsvēra Rītiņš.

Tie būšot dažādu klašu restorāni, taču tikai viens no tiem būšot orientēts uz iekļūšanu Latvijas labāko restorānu top 30. "Es negribu trīsdesmit-četrdesmit cilvēkus barot pa dienu, es gribu lielus barus barot," klāstīja Rītiņš. Plānots, ka pirmais restorāns savas durvis apmeklētājiem varētu vērt jau nākamā gada aprīlī. Patlaban tiekot slēgti dažādi līgumi un komplektēta komanda. "Mans darbs būs viņus visus trenēt un mācīt," skaidroja Rītiņš.

Šobrīd Latvijā nereti esot situācijas, kad īpašnieki lielā mērā nosaka arī to, kas tiks iekļauts ēdienkartē, tādējādi kontrolējot izmaksas un iespējamo peļņu. "Vincentā" Rītiņš atbildējis par ēdienkarti, bet ne par restorāna vidi. Savukārt jaunajos projektos viņa ziņā būšot gan viens, gan otrs.

Intervijā "Delfi TV ar Jāni Domburu" Rītiņš arī atzina, ka viens no iemesliem, kādēļ pauze pēc aiziešanas no "Vincenta" ieilgusi, bijusi vilšanās potenciālajos partneros. "Es nezināju, ka būs tik grūti. Mana problēma, mana nelaime ir bijusi, ka es esmu bišķiņ par daudz cilvēkiem uzticējies," atzina Rītiņš.

Visu "Delfi TV ar Jāni Domburu" interviju ar Mārtiņu Rītiņu skatieties šeit.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!