"Tā globāli skatoties, nav tādas strukturētas iezīmes, kurā virzienā Latvija kā "trīs pret trīs" tagad jau es domaju kā lielvalsts iet. Ir kaut kāds šitāds turnīrs, ir kaut kāds "Gettiņš" vai kā, bet varbūt to vajag centralizēt, varbūt nevajag taisīt turnīrus, bet izveidot kādas četras komandas kā ir serbiem un sūtīt uz visādiem augstāka mēroga turnīriem," trešdien "Delfi TV ar Jāni Domburu" jautāts par 3x3 basketbola organizatorisko pusi Latvijā, pauda olimpiskais čempions 3x3 basketbolā Agnis Čavars.

Viņš atgādināja, ka, piemēram, Lietuvā ir izveidota sava veida 3x3 basketbola “superlīga”. Tikmēr Latvijā basketbola funkcionāri līdz šim nav īpaši analizējuši, kā panākt, lai Latvijas spēlētāji, spēlējot dažādos turnīros, iegūtu maksimālo iespējamo reitinga punktu skaitu, varētu automātiski kvalificēties olimpiskajām spēlēm.

Paši olimpiskie čempioni pagaidām neesot gatavi pievērsties 3x3 basketbola funkcionāru lomai. “Tas nav mans darbs un mani arī neinteresē tā visa virtuve, kas tur notiek tajā LBS, gan tur, kur veido to “Top Gun” līgu, un “Getiņš”. Lai viņi domā un risina. Mans darbs ir būt laukumā un cīnīties par pirmajām vietām.

Savukārt Kārlis Pauls Lasmanis vēl piebilda, ka viņam ir žēl, ka Latvijas 3x3 basketbola izlase nav varējusi kvalificēties nedz Eiropas čempionātam, nedz Pasaules čempionātam, kas notiks nākamgad: “Par to ir nedaudz tāds rūgtums, jo tas jau nav dēļ mums. Mēs braucam vienkārši spēlēt. Tas ir dēļ tiem, kas tur kaut ko nevar sadalīt.”

Pilnu Dombura sarunu ar olimpiskajiem čempioniem 3x3 basketbolā Agni Čavaru, Nauri Miezi, Kārli Paulu Lasmani un Edgaru Krūmiņu var noskatīties šeit.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!