Pienākot dienai, kad mainās Rīgas pils saimnieki, portāls "Delfi" ir apkopojis zīmīgākos izteikumus, ko intervijā "Delfi TV ar Jāni Domburu" paudis Raimonds Vējonis un Egils Levits. Video atskatā atradīsiet gan aizejošā Valsts prezidenta atziņas par kļūdām un nepaveikto, gan atnākošā - par plāniem un vīziju Latvijas nākotnei.

Vējonis “Delfi TV ar Jāni Domburu studijā” viesojās 2018. gada vasarā, kad Saeimas vēlēšanas vēl nebija notikušas. Arī Satversme tolaik vēl nebija grozīta, lai noteiktu atklātas Valsts prezidenta vēlēšanas. Intervijā viņš atskatījās uz paveikto, atzina arī kļūdas, un apcerēja prezidenta spējas panākt pārmaiņas Latvijā. Vienlaikus Vējonis pauda gatavību kandidēt arī uz otru pilnvaru termiņu.

Savukārt intervija ar Levitu notika 2019. gada aprīlī, kad valdošās koalīcijas vairākums nupat kā bija vienojies par vienotu atbalstu viņa kandidatūrai. Levits to bija izvirzījis kā priekšnoteikumu, lai vispār piekristu kandidēt uz valsts augstāko amatu. Viņš intervijā skaidroja savu personīgo ideoloģiju, skatījumu par valsts attīstību un Valsts prezidenta lomu tajā.

Jāatgādina, ka Vējonis maijā paziņoja, ka izlēmis uz otro pilnvaru termiņu tomēr nekandidēt, un Levits Valsts prezidenta amatā tika ievēlēts jau vēlēšanu pirmajā kārtā ar 61 balsi “par” un 32 “pret”. Šī bija pirmā reize, kad prezidents tika ievēlēts atklātā Saeimas balsojumā.

Pilnu sarunas ierakstu ar Vējoni skatieties šeit, savukārt pilnu interviju ar Levitu – šeit.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!