Rīgas pilsētas izpilddirektora direktora vietniece Iveta Zalpētere ir gatava uzrakstīt atlūgumu pēc tam, kad jaunievēlētā Rīgas dome konkursa kārtībā būs izraudzījusies jaunu pilsētas izpilddirektoru. Šādu apņēmību viņa pauda “Delfi TV ar Jāni Domburu” intervijā ar Rīgas pagaidu administrācijas pārstāvjiem.

Zalpētere par Rīgas pilsētas izpilddirektora pienākumu izpildītāju tika iecelta pēc tam, kad pagaidu administrācija no amata atstādināja ilggadējo pilsētas izpilddirektoru Juri Radzēviču. Īsi pirms tam pagaidu administrācija nolēma izveidot Rīgas pilsētas izpilddirektora amatu un uzreiz tajā iecēla Zalpēteri. Pagaidu administrācijas vadītājs Edvīns Balševics šonedēļ skaidroja, ka šāds lēmums pieņemts ārkārtas situācijas dēļ.

“Es pat Ivetai gribētu pateikt paldies, ka viņa piekrita un atnāca tajā situācijā strādāt,” paziņoja Balševics.

Zalpētere “Delfi TV ar Jāni Domburu” gan norādīja, ka, strādājot Rīgas domē, vēl vēlētos paspēt ieviest lielāku kārtību pašvaldības teritorijas apsaimniekošanā. Pēc viņas teiktā, šobrīd šajā jomā ir daudz problēmu. “Piemēram, Strēlnieku laukumā starp brauktuvēm un Daugavas krastmalu ir četri dažādi apsaimniekotāji – “Dārzi un parki”, Teritorijas labiekārtošanas pārvalde, Saimniecības pārvalde un Satiksmes departaments. Un viņi katrs atkal nāk savu vienu ārpakalpojumu, un katrs to gabaliņu kopj,” norādīja izpilddirektora pienākumu izpildītāja.

Pēc viņas teiktā, daudz darāmā ir arī piecpadsmit Rīgas pašvaldībai piederošo kapitālsabiedrību pārvaldības jautājumu sakārtošanā.

Visu “Delfi TV ar Jāni Domburu” sarunu ar Rīgas pagaidu administrāciju var noskatīties šeit.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!