Žurnālists Māris Zanders, kurš pēc "KPV LV" premjera amata kandidāta Alda Gobzema izteikumiem Latvijas Televīzijas (LTV) diskusijā solīja tiesvedību, vispirms lūdzis Zvērinātu advokātu padomei (ZAP) izvērtēt konkrēto situāciju un sniegt savu viedokli, trešdien "Delfi TV ar Jāni Domburu" sacīja Zanders.

"Delfi" jau rakstīja, ka Gobzems diskusijā izteica pārmetumu Zanderam, taču sarunas laikā nevarēja to pamatot ar faktiem. Diskusijas laikā Zanders izvirzīja jautājumu par partijām, kuras pirmsvēlēšanu laikā savā starpā ir klaji naidīgas, bet pēc vēlēšanām uzreiz paziņo, ka var tā vienkārši pāršķirt jaunu lapaspusi un sākt darbu no jauna.

Uz šo jautājumu atbildēja Gobzems, tostarp sacīdams, ka arī Zanders ir "gāzis dubļus" pret viņa pārstāvēto partiju: "To varētu attiecināt arī uz jums. Par to, kā esat gāzis dubļus uz KPV LV", sacīja Gobzems.

Pēc šī izteikuma Zanders uzstājīgi prasīja, lai Gobzems nosauc kaut vienu faktos pamatotu piemēru par izteiktajam apgalvojumam un konkrētu publikāciju, par kuru viņš runā, taču politiķis to nevarēja.

Zanders "Delfi TV ar Jāni Domburu" trešdien sacīja, ka juristi viņam ieteikuši vispirms vērsties ZAP un lūgt padomes skaidrojumu par to, vai šis jautājums ir skatīts un ko Gobzems ir paskaidrojis. "Man ir svarīgi saprast, vai zvērināti advokāti akceptē šādu sava kolēģa rīcību," sacīja Zanders.

Viņš, atsaucoties uz juristu ieteikumiem, minēja, ka tieši šādi – ar vēršanos vispirms ZAP, varētu būt iespējams ātrāk sasniegt to rezultātu, ko vēlas žurnālists, proti, "lai Gobzema kungs publiski atsauc savus apgalvojumus".

ZAP portālam "Delfi" trešdien neizdevās iegūt skaidrojumu par to, vai Zandera iesniegums saņemts un kad tas varētu tikt izskatīts.

Pēc diskusijas Zanders tviterī norādīja, ka sekos tiesvedība.

Notikušais LTV studijā izraisīja plašu reakciju soctīklos, tostarp atbalstu Zanderam izteica Jaunās Konservatīvās partijas (JKP) līderis Jānis Bordāns, teikdams, ka par kādiem citiem Gobzema nepatiesiem apgalvojumiem gatavojot iesniegumu ZAP.

Savukārt nedaudz vēlāk Bordāns LTV raidījumā "Rīta panorāma" paziņoja, ka ir pārdomājis un, visticamāk, nevērsīsies ZAP ar sūdzību par Gobzemu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!