No Zaļo un zemnieku savienības (ZZS) priekšvēlēšanu programmas neizpildīts palicis viens punkts – ZZS neiestājās pret mikrouzņēmumu nodokļa (MUN) palielināšanu, otrdien "Delfi TV ar Jāni Domburu" atzina Ministru prezidents Māris Kučinskis.

Ziņots, ka kopš 1. janvāra stājušies spēkā pērn Saeimā pieņemtie grozījumi MUN likumā, kas paredz ierobežojumus darbiniekiem un nosaka maksimālo apgrozījuma apmēru.

No 1. janvāra mikrouzņēmuma maksimālais apgrozījums ir 40 000 eiro, kas iepriekš bija noteikts 100 000 eiro apmērā. Tāpat MUN likme noteikta 15% apmērā.

2017. gadā MUN likme bija 15%, savukārt uzņēmumiem ar apgrozījumu līdz 7000 eiro – 12%. 2016. gadā MUN likme bija 9%.

Kā liecina Centrālās vēlēšanu komisijas (CVK) pirms 12. Saeimas vēlēšanām ZZS publicētā programma, savienība bija apņēmusies iestāties pret MUN palielināšanu. Tieši šo apvienību pārstāv par nodokļiem atbildīgā finanšu ministre Dana Reizniece-Ozola.

Kučinskis tagad atzīst, ka tas ir vienīgais neizpildītas punkts ZZS programmā. Diskusijā premjers skaidroja, ka laika gaitā parādījās argumenti, kas lika ZZS "koriģēt savu viedokli". Politiķis atzina, ka mikrouzņēmuma ideja ir laba, taču, iepazīstoties ar situāciju tuvāk, atklājās, ka šādi tiek nodarbināti fiktīvi cilvēki, kā arī netiek maksāti nodokļi.

Ziņots, ka otrdien "Delfi TV ar Jāni Domburu" studijā viesojās ZZS valdes priekšsēdētājs, Saeimas frakcijas priekšsēdētāja vietnieks un Latvijas Zemnieku savienības (LZS) priekšsēdētāja vietnieks Armands Krauze, Latvijas Zaļās partijas (LZP) valdes loceklis, aizsardzības ministrs Raimonds Bergmanis un Ministru prezidents Kučinskis, kurš ir Liepājas partijas biedrs.

Kā vēstīts, "Delfi TV ar Jāni Domburu" pirms šoruden gaidāmajām vēlēšanām īsteno diskusiju sēriju "Par ko balsot?". Pirmā šīs sērijas daļa tiešraidē skatāma divu nedēļu garumā, sākot ar 14. maiju. Šajās diskusijās katru darba dienu notiks sarunas ar partiju līderiem par Latvijas politiskajiem spēkiem, to līdzšinējo darbību, konkurenci un potenciāliem piedāvājumiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!