Šodien, kad kopš 13.Saeimas vēlēšanām aizritējuši vairāk nekā trīs mēneši, parlamenta ārkārtas sēdē balsos par Krišjāņa Kariņa (JV) Ministru kabinetu. Ja jaunā valdība tiks apstiprināta, tai ceļā stāvēs vairāki klupšanas akmeņi, "Delfi TV ar Jāni Domburu" studijā atklāja topošās koalīcijas partiju pārstāvji.

Kā norāda "KPV LV" līdzpriekšsēdētājs Artuss Kaimiņš, liels risks ir ZZS "kalums", viņi, nonākot opozīcijā, būs krietni pieredzējušāki, nekā jaunās partijas, kas veidos lielāko valdības daļu.

Savukārt Nacionālās Apvienības valdes priekšsēdētājs Raivis Dzintars pārliecināts, ka par riski ir divi. Pirmkārt, "ķēdes stiprumu nosaka ķēdes vājākais posms", proti, pēc viņa domām, nav skaidrs, vai visi deputāti būs pietiekami noturīgi, lai sarežģītās situācijās paliktu uzticīgi komandai. Bet otra lieta ir "prasme žonglēt ar piecām bumbiņām", ar trim, kā tas bija iepriekšējā valdībā, esot daudz vieglāk.

Gatis Eglītis (JKP) piekrīt kolēģim un piebilst, ka arī valdības veidošanas ilgums parādīja vienoties ar piecām partijām nemaz nav tik viegli. "Redzēs, vai mēs esam nobrieduši un gatavi," viņš piebilst.

"Attīstībai/Par!" līdzpriekšsēdētājs Daniels Pavļuts norāda, ka "valdības Latvijā līdz šim ir kritušas, kad ir vietā cita gribētāka." Šobrīd šādas alternatīvas viņš gan neredz, bet atzīst, ka Kariņa valdības galvenais risks ir veiktspēja jeb lēmumu pieņemšanas kvalitāte un ātrums.

Pavisam citus izaicinājumus redz "Jaunās Vienotības" valdes loceklis Arvils Ašeradens Moneyval un 2020. gada budžets.

Pilnu sarunu ar kariņa valdības partiju pārstāvjiiem vari noskatīties šeit.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!