Foto: Kārlis Dambrāns, DELFI

Zaļo un zemnieku savienības (ZZS) valdes līdzpriekšsēdētājs Edgars Tavars intervijai piekrīt labprāt un gatavs visnotaļ operatīvi tai izbrīvēt laiku. Visu Saeimas sasaukumu pavadot opozīcijā, mediji ar plašu uzmanību savulaik ierasto valdības “sastāvdaļu” ZZS nelutina. Dažas reizes ZZS politiķiem gan izdodas izpelnīties starmešu gaismu un viena no tām bija aizvadītajā nedēļā, kad Tavars vēlā vakara stundā paziņoja, ka Aivars Lembergs cietumā sasirdzis ar Covid-19.

ZZS ietilpstošās partijas – Tavara pārstāvētā Latvijas Zaļā partija, kā arī Latvijas Zemnieku savienība – vienojušās par startu nākamajās vēlēšanās, un kaļ plānus, kā palielināt pārstāvniecību Saeimā, lai iegūtu lielāku politisko ietekmi un nenonāktu bezcerīgā opozīcijā otro reizi pēc kārtas. Saites ar pirmajā instancē par vainīgu atzīto Lembergu gan ZZS negrasās pārraut – turēšoties kopā, līdz galīgās instances spriedums šķirs. Ja tas būtu Lembergam nelabvēlīgs, būtu arī pamats pārskatīt sadarbību.

Jūs bijāt pirmais, kurš pagājušajā nedēļā publiski paziņoja, ka Aivars Lembergs ir saslimis ar Covid-19. Kā jūs to uzzinājāt?

Man viena persona paziņoja. Vēlu vakarā padeva ziņu. Es šai personai pilnībā uzticos, un tā acīmredzot ir bijusi kādā tiešā vai netiešā saziņā ar Lemberga kungu un no diezgan drošiem avotiem to zināja.

Cik jums bieži sanāk sazināties ar Lembergu?

Lemberga kungs man nav zvanījis, es viņam neesmu zvanījis. Viņš man nav vēstules sūtījis un diemžēl vai par laimi arī es neesmu sūtījis Aivaram Lembergam nekādas ziņas. Pirms kāda laika vienu reizi caur šo cilvēku ir nodevis sveicienus visiem kolēģiem, un mēs pretim [novēlējām] veselību un tā.

Runa ir tikai par sveicieniem vai arī kādas politiskas lietas tiek nodotas?

Kādas politiskas lietas var nodot? Sveicienus var izteikt, viedokli varbūt kaut kādu, bet pie manis kaut kādas politiskas lietas nav atnākušas. Ko mums arī nodot uz doto brīdi, opozīcijā atrodoties?

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!