Foto: Publicitātes foto
Svaigākie un kvalitatīvākie augļi un dārzeņi ar izcilu cenas un kvalitātes attiecību – tāds ir "Lidl" kvalitātes solījums pircējiem, un to "Lidl" izpilda, ievērojot vairākus pamatprincipus:

Kvalitāte un drošība

Mūsu galvenā prioritāte ir pārtikas drošība. Tāpēc mēs pastāvīgi pārbaudām savu preču kvalitāti. Kopā ar mūsu ražotājiem un piegādātājiem esam definējuši svarīgas prasības augļu un dārzeņu klāsta kvalitātei un drošībai.

Pesticīdu samazināšana augļos un dārzeņos ir absolūta "Lidl" prioritāte. Mūsu mērķis ir piedāvāt pircējiem augļus un dārzeņus, kuros pesticīdu atlieku daudzums ir mazāks nekā 1/3 no ES un Latvijas likumdošanā noteiktajiem apjomiem. Tā ir unikāla "Lidl" prasība, kas nepārprotami vērsta uz pesticīdu izmantošanas samazināšanu.

Ilgtermiņa sadarbība

Svarīgs priekšnoteikums labi funkcionējošai kvalitātes nodrošināšanai ir ilgtermiņa sadarbība ar ražotājiem un piegādātājiem. Uzticamu ražotāju un piegādātāju atlase ir svarīgākais faktors svaigu augļu un dārzeņu iegādē. "Lidl" sadarbojas tikai ar uzņēmumiem, kas var izpildīt "Lidl" pieprasītās stingrās kvalitātes prasības. Rezultātā iegūst visi: mūsu klienti, kam piedāvājam vislabākās kvalitātes svaigus augļus un dārzeņus, un mūsu piegādātāji, kam ir spēcīgs sadarbības partneris.

No lauka līdz veikalam

Produktu svaigums "Lidl" vienmēr ir bijis svarīgs. Tas attiecas ne tikai uz veikalu, kurā tiek ceptas svaigas maizītes un katru dienu piegādāta svaiga gaļa, piens, augļi un dārzeņi, bet arī uz produktu transportēšanu un uzglabāšanu.

Mūsu piedāvātie augļi un dārzeņi vienmēr tiek novākti to garšai un svaigumam optimālākajā brīdī. Pateicoties augsti efektīvai loģistikai, kuras laikā tiek saglabāta nepārtraukta aukstuma ķēde, svaigie produkti tiek ātri nogādāti no lauka uz mūsu veikaliem.

Pārredzamība visā piegādes ķēdē

Svaigu augļu un dārzeņu piegādes ķēde un tās kontrole atbilstoši "Lidl" kritērijiem ietver visus iesaistītos uzņēmumus. Jau no sēklu sēšanas brīža "Lidl" pieprasa informāciju par visu iesaistīto uzņēmumu darbu. Informācija par kultūraugiem izmantoto platību, sertifikāciju un audzēšanas metodēm garantē maksimālu pārredzamības un drošības līmeni.

Lai neparedzētos gadījumos uzreiz varētu veikt nepieciešamos kvalitātes drošības pasākumus, "Lidl" ir ieviesis starptautisku preču kontroles sistēmu. Visus produktus var izsekot un nepārprotami identificēt, sākot no veikala plaukta, loģistikas centra un beidzot ar piegādātāja ražotni.

Pārtikas atkritumu samazināšana

Šis ir īpašs izaicinājums, ar kuru "Lidl" saskaras katru dienu, jo īpaši tādēļ, ka augļi un dārzeņi ātri bojājas. Tāpēc "Lidl" veikalos augļi un dārzeņi tiek piegādāti svaigi katru dienu pirms veikala atvēršanas un tiek pārbaudīti vairākas reizes visas dienas garumā. Lai samazinātu pārpalikumus, nākamās dienas pasūtījumus veikali veic, balstoties uz ikdienas pārdošanas apjomiem, pieredzi un sezonu. Tas ne tikai garantē klientiem vienmēr optimālu produktu svaigumu, bet vienlaikus palīdz samazināt nevajadzīgu pārtikas izšķērdēšanu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!