Foto: DELFI

"Es esmu viens. Es esmu neskaitāms. / Es skaitīju un nonācu pie Viena. / Jūs varat pārbaudīt: tur ir mans nams / un mana izskaitītā vakardiena," krājumā "Viegli" rakstīja Imants Ziedonis. 1990. gada 4. maijā viņš bija viens no Augstākās padomes deputātiem, kas balsoja par Latvijas neatkarības atjaunošanu, bet pirms tam – 1988. gada Radošo savienību plēnumā – nesaudzīgi runāja par greizās un pavirši motivētās padomju saimniekošanas ietekmi uz Latvijas vidi un cilvēkiem, kļūstot par vienu no Atmodas laika vadugunīm. Brīvā valstī Ziedonis turpināja rakstīt un domāt par Latviju, bet viņa idejas turpinās cilvēkos un darbos – no ziedošiem ķiršiem Tukuma Mālkalnā līdz populārām dziesmām radiostacijās, no radošiem pedagogiem un darbīgiem zemniekiem līdz mēģinājumam aptvert viņa Visumu Jaunajā Rīgas teātrī.

Brīvā valstī Ziedonis turpināja rakstīt un domāt par Latviju, bet viņa idejas turpinās cilvēkos un darbos – no ziedošiem ķiršiem Tukuma Mālkalnā līdz populārām dziesmām radiostacijās, no radošiem pedagogiem un darbīgiem zemniekiem līdz mēģinājumam aptvert viņa Visumu Jaunajā Rīgas teātrī.

Šogad Imantam Ziedonim apritētu 90 gadu. "Delfi" dzejnieka apaļajā jubilejā fiksē 90 svarīgus faktus, mirkļus, atmiņas un komentārus, trīs publikācijās atgādinot par Ziedoņa daudzšķautņaino un ietekmīgo personību.

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!