Karte: Kā pret Krieviju aizstāvas Ukraina? (21. marta aktuālā informācija)
Foto: AP/Scanpix/LETA
Krievijas iebrukums Ukrainā sākās pirms 26 dienām. Mariupole, kurā bez elektrības, ūdens padeves, pārtikas un medikamentu krājumiem atrodas aptuveni 300 tūkstoši cilvēku, pakļauta nemitīgām apšaudēm. Ukraina noraidījusi Krievijas ultimātu atdot tai Mariupoli. Kopš Krievijas iebrukuma sākuma Ukrainā gājuši bojā vairāk nekā 900 civiliedzīvotāju, bet aptuveni 1500 guvuši ievainojumus, liecina oficiālie ANO dati līdz 20. martam.

Portāls "Delfi" 26. dienu nepārtrauktā teksta tiešraidē, kas pieejama šeit, dienu un nakti ziņo par aktuālajiem kara notikumiem.

Pievērsiet uzmanību! Sarkanā krāsā iekrāsotās teritorijas iezīmē svarīgu ceļu tīklu un pilsētas, kurās un ap kurām nostiprinājušies okupantu spēki. Taču arī sarkanajās zonās aizvien ir dzīva pretošanās kustība, un tajās ir apdzīvotas vietas, kurās okupantu tanki nav rādījušies. 7. martā precizējām kartes atainojumu, detalizētāk iezīmējot teritorijas ap ceļiem un pilsētām, kur atrodas Krievijas armijas spēki.
Iebrukums Ukrainā
Kartē attēlota aktuālā informācija par kara darbību ceturtajā nedēļā
Karte un apraksts par šo resursu pieejams šeit. Informācija ir aptuvena un mainīga.

"Delfi" arī rekomendē iepazīties ar milzīgo darbu, kuru paveikusi nevalstiskā organiāzija "The Centre for Information Resilience" (CIR). Viņi izveidojuši informatīvu datu žurnālistikā balstītu karti, kurā kopā ar partneriem, piemēram "Bellingcat" žurnālistu komandu, sniegta detalizēta un interaktīva informācija gan par kauju norises vietām, gan dažādiem kara laika incidentiem. Karte un apraksts par šo resursu pieejams šeit.

Jau ziņots, ka Krievija ceturtdien, 24. februārī, sāka pilna mēroga militāru uzbrukumu Ukrainai, prezidentam Vladimiram Putinam brīdinot citas valstis, ka jebkurš mēģinājums iejaukties novedīs pie "sekām, kuras jūs nekad neesat redzējuši".
Dati no 13.03. līdz 20.03.
Kartē attēlota aktuālā informācija par karsto zonu Ukrainā no 13.03. līdz 20.03.
Dati līdz 13.03.
Kartē attēlota aktuālā informācija par karsto zonu Ukrainā līdz 13.03.
Raksta autori: Filips Lastovskis, Oskars Dreģis, Ralfs Eglītis, Kārlis Arājs