Karte: Kā pret Krieviju aizstāvas Ukraina? (8. marta aktuālā informācija)
Foto: EPA/Scanpix/LETA
Pirms 13 dienām Krievija iebruka Ukrainā, bet aizvien nav spējusi sagraut ukraiņu pretestību. Ukraina ziņo, ka agresora uzbrukumi neļauj evakuēt civiliedzīvotājus no aplenktām pilsētām. Desmiti tūkstoši cilvēku valstī ir bez elektrības, apkures un krāna ūdens. Mariupolē izsīkst pārtikas un dzeramā ūdens krājumi. Tikmēr Krievija, reaģējot uz ieviestajām sankcijām, draud pārtraukt dabasgāzes piegādes Eiropai.

Portāls "Delfi" 13. dienu nepārtrauktā teksta tiešraidē, kas pieejama šeit,dienu un nakti ziņo par aktuālajiem kara notikumiem.

Pievērsiet uzmanību! Sarkanā krāsā iekrāsotās teritorijas iezīmē svarīgu ceļu tīklu un pilsētas, kurās un ap kurām nostiprinājušies okupantu spēki. Taču arī sarkanājās zonās aizvien ir dzīva pretošanās kustība, un tajās ir apdzīvotas vietas, kurās okupantu tanki nav rādījušies. 7. martā precizējām kartes atainojumu, detalizētāk iezīmējot teritorijas ap ceļiem un pilsētām, kur atrodas Krievijas armijas spēki.
Karte un apraksts par šo resursu pieejams šeit. Informācija ir aptuvena un mainīga.

"Delfi" arī rekomendē iepazīties ar milzīgo darbu, kuru paveikusi nevalstiskā organiāzija "The Centre for Information Resilience" (CIR). Viņi izveidojuši informatīvu datu žurnālistikā balstītu karti, kurā kopā ar partneriem, piemēram "Bellingcat" žurnālistu komandu, sniegta detalizēta un interaktīva informācija gan par kauju norises vietām, gan dažādiem kara laika incidentiem. Karte un apraksts par šo resursu pieejams šeit.

Jau ziņots, ka Krievija ceturtdien, 24. februārī, sāka pilna mēroga militāru uzbrukumu Ukrainai, prezidentam Vladimiram Putinam brīdinot citas valstis, ka jebkurš mēģinājums iejaukties novedīs pie "sekām, kuras jūs nekad neesat redzējuši".
Raksta autori: Filips Lastovskis, Oskars Dreģis