"Miele" – ilgtspējīgs ieguldījums mājas komfortā un nākotnē
“Miele” ir vēsturisks uzņēmums, kas jau vairāk nekā 100 gadus specializējas augstvērtīgas kvalitātes sadzīves tehnikas radīšanā. Uzņēmuma mērķis jau no pašiem pirmsākumiem bija un joprojām ir radīt inovatīvu un ilgtspējīgu sadzīves tehniku, kas ne tikai uzlabotu cilvēku ikdienas dzīvi, bet būtu ar “ilgmūžības” garantu nākamajām paaudzēm.
“Miele” ir viens no senākajiem sadzīves tehnikas zīmoliem pasaulē un 20. aprīlī nosvinēja 15. dzimšanas dienu Baltijā, bet nākamgad globālā mērogā svinēs jau 125. uzņēmuma darbības gadadienu. Kopš uzņēmuma dibināšanas brīža, 1899. gada, “Miele” galvenais darbības vadmotīvs ir “Immer besser” (tulkojumā no vācu valodas – vienmēr labāk), kas iezīmē uzņēmuma ambīcijas nepārtraukti attīstīties, lai spētu piedāvāt un nodrošināt ilgtspējīgu sadzīves tehnoloģiju dzīves ciklu.
Inovācijas, kvalitāte un uzticamība
"Miele" ir “pionieris” jeb ilgtspējīgi domājošs priekšgājējs sadzīves tehnikas nozarē, kas ieviesis daudz nozīmīgu inovāciju un neapstājas pie sasniegtā, turpinot strādāt pie iekārtu ilgtspējas un inovāciju attīstības un pārbaudot savas iekārtas 20 gadus ilgam darba mūžam.

Koncentrējoties uz lietotāja pieredzes uzlabošanu un tehnikas ilgtspējīgu darbību, “Miele” ir ieviesusi vairākas funkcijas, kas ne tikai atvieglo patērētāju mijiedarbību ar piedāvāto tehniku, bet arī atstāj mazāku ietekmi uz vidi.
"Miele" veļas mazgāšanas iekārtas ļauj ietaupīt līdz pat 60% enerģijas un laika, izmanto līdz pat 30% mazāk veļas mazgāšanas līdzekļu, kā arī neatkarīgi no veļas daudzuma mazgā enerģiju taupošā režīmā.
Pēdējo 20 gadu laikā "Miele" ir samazinājusi trauku mazgājamo mašīnu elektroenerģijas patēriņu par aptuveni 44%. Tā kā 84% CO2 emisiju ir saistīti ar iekārtu lietošanas fāzi mājsaimniecībā, "Miele" turpina mērķtiecīgi strādāt pie uzlabojumiem, lai tuvākajā nākotnē elektroenerģijas patēriņa samazinājums, lietojot sadzīves tehniku, būtu vēl lielāks. Šā gada martā "Miele" pilnībā integrētā trauku mazgājamā mašīna saņēma "Zaļā produkta balvu" (Green Product Award).

"Miele" savās inovācijās ir integrējusi AI jeb mākslīgo intelektu. Gudrā tehnika ar mākslīgā intelekta palīdzību ir spējīga mācīties lietotāja paradumus un pielāgoties tā vajadzībām.
Mākslīgais intelekts papildina jaunākās “Miele” cepeškrāsnis – "Smart Food ID" jeb automātiskā ēdiena atpazīšanas un pagatavošanas sistēma atvieglo lietotājam ēdiena pagatavošanas procesu. "Smart Food ID" uzņem augstas izšķirtspējas ēdienu attēlus cepeškrāsnī, un, interpretējot attēlus, mākslīgais intelekts iesaka piemērotu pagatavošanas programmu.

Uzņēmums savos centienos iekļāvis arī cīņu par pārtikas atkritumu samazināšanu, tāpēc "Miele" ledusskapjos iestrādāta atsvaidzināšanas sistēma "PerfectFresh Active", kas ļauj ievietoto pārtiku uzturēt svaigu līdz pat piecām reizēm ilgāk.
Ilgtspējība un lietošanas pieredze nākotnes paaudzēm
“Miele” galvenais darbības virzītājspēks ir ilgtspējība – ne tikai, lai samazinātu ietekmi uz apkārtējo vidi, bet arī, lai spētu nodrošināt sadzīves tehnikas ilgmūžību un lietošanas pieredzi paaudžu paaudzēs. Arī globālo pētījumu dati rāda, ka 89% patērētāju sagaida, ka uzņēmumi darbosies ilgtspējīgāk, kā arī 68% aktīvi izvēlas tādu sadzīves tehniku, kas atstāj pēc iespējas mazāku ietekmi uz vidi. Viens no “Miele” ilgtspējības mērķiem tuvāko gadu laikā ir samazināt siltumnīcefekta gāzu emisijas, kas rodas ražošanas procesā un loģistikas piegāžu laikā. “Miele” pēdējos gados ir īstenojusi vairākas nozīmīgas ilgtspējas iniciatīvas.
Energoefektīvu tehnoloģiju ražošana ir viena no galvenajām ilgtspējas iniciatīvām – “Miele” sadzīves tehnika ir veidota tā, lai patērētu pēc iespējas mazāk ūdens un enerģijas resursu, kā arī kalpotu ilgāk.

“Miele” ievēro aprites ekonomikas principus, piemēram, slēgtā cikla ražošanas process ļauj atkārtoti izmantot iekārtu rezerves daļas līdz pat 15 gadiem pēc to ražošanas beigām, tādējādi samazinot arī specifisku atkritumu daudzumu. Šobrīd “Miele” noliktavās ir teju 70 000 rezerves daļu, un uzņēmumam ir augsts otrreizējās pārstrādes materiālu īpatsvars kopumā – komerciālajām ierīcēm tas ir pat 50%.
Dr. Markuss Miele,
"Miele" izpilddirektors un līdzīpašnieks
"Jau no pašiem uzņēmuma darbības pirmsākumiem esam koncentrējušies uz labākas nākotnes radīšanu, nepārtraukti meklējot jaunas iespējas radīt un attīstīt inovatīvas tehnoloģijas, lai ne tikai uzlabotu mūsu iekārtu kvalitāti, gala patērētāja pieredzi, bet arī veidus, lai iekārtas tiktu radītas ilgtspējīgā ceļā. “Miele” komanda ir ārkārtīgi gandarīta, ka izdevies radīt ne tikai nozīmīgas vēstures liecības sadzīves tehnikas nozarē, bet arī ilgtspējīgas tradīcijas un lietošanas pieredzi paaudžu paaudzēs. Mūsu virsmērķis ir nodrošināt visaugstāko kvalitāti un pieredzi mūsu klientiem, jo tieši klienti ir mūsu dzinējspēks nemitīgai attīstībai uz labāku rītdienu,"
Noskaidrots izlozes uzvarētājs

"Miele Baltijā" šogad svin 15 gadu jubileju, un par godu tai ikvienam bija iespēja tikt pie dāvanas, atbildot uz jautājumiem par "Miele" un piedaloties izlozē. 16. maijā notikušajā izlozē veiksme uzsmaidīja Aritai (arita.ka...@gmail.com), kura iegūst "Miele" Complete C3 Cat & Dog - SGEF5 Grīdas putekļsūcēju.

"Miele" putekļu sūcējs ar maksimālu sūkšanas jaudu, turbo suku un aromātus neitralizējošu filtru – ideāli piemērots mājdzīvnieku īpašniekiem un visiem, kam svarīga ne tikai mājokļa, bet arī gaisa tīrība.
Putekļsūcēja galvenās īpašības:

• Turbo suka pilnībā likvidē matus un pūkas

• "Active AirClean" filtrs efektīvi neitralizē nevēlamus aromātus

• 12 m kabelis nodrošina lielāku platību ērtu uzkopšanu

• "Power Efficiency" motors ar uzlabotu efektivitāti

• Ērts un daudzpusīgs ar trim papildu piederumiem

Aktuālais par "Miele"
Vairāk par "Miele"
Veidoja:
Galvenā redaktore: Kristīne Melne
Saturs: "Miele" un Sabīne Košeļeva
Dizains: Natālija Šindikova, Ralfs Eglītis
Izstrāde: Artis Rozenlaulks
Projekta vadība: Rihards Janmers, Ēriks Radželis
Mediju komunikācijas eksperts: Elīna Gārbena
Avoti:
Projektā izmantoti: attēli no Miele
Projekts sadarbībā ar: