Aptaujājot vairāk nekā 3000 Londonas pusaudžu vecumā no 15 līdz 18 gadiem, psihologi noskaidrojuši, ka aptuveni 80 procenti angļu jauniešu nevainību zaudē alkohola reibumā. Turklāt speciālisti ir pārliecināti, ka līdzīga statistika vērojama arī citās Eiropas valstīs, ziņo ārvalstu mediji.

Pētījuma autori izteikuši cerību, ka Lielbritānijas valdība pievērsīs uzmanību faktam, ka pusaudžu grūtniecības līmenis Anglijā ir viens no augstākajiem visā Rietumeiropā - tāpat kā arī dažādu dzimumceļā iegūtu infekciju, piemēram, hlamīdiju līmenis, kas visbiežāk sastopams jauniešiem vecumā no 16 līdz 19 gadiem.

Pētījuma autori cita starpā ieguvuši arī šādus statistikas datus:

  • 39% aptaujāto savā pirmajā reizē ar seksu nodarbojušies, kad viens partneris to nav vēlējies;
  • 30% meiteņu nevainību zaudējušas "negatīvu iemeslu" dēļ, piemēram, tikai lai izpatiktu partnerim;
  • 51% meiteņu un 37% zēnu pirmā reize notikusi bez izsargāšanās līdzekļiem;
  • 44% meiteņu atzinušas, ka, ja viņām savulaik būtu bijusi tāda iespēja, viņas nevainības zaudēšanu atliktu uz vēlāku laiku;
  • tikai 20% aptaujāto atzinuši, ka pilnībā sapratuši notiekošo, darījuši to labprātīgi, pareizi savlaicīgi un ar kontracepciju.

Pētījumā iesaistītā eksperte Anna Martinesa no organizācijas Sex Education Forum rezumējusi: "Rezultāti liecina, ka tīneidžeri ir ļoti neizglītoti jautājumos par dzimumdzīvi, tāpēc daudzi no viņiem seksuālās attiecības uzsāk vēl pirms tam, kad kaut ko uzzinājuši par drošu seksu." Tiesa, pētījumā atklājies, ka populārais mīts par pāragru dzimumdzīves uzsākšanu ir nedaudz pārspīlēts - tikai 18% respondentu atzinuši, ka dzimumdzīvi uzsākuši pirms 16 gadu vecuma.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!