Foto: Vida Press
Arī 9. novembris pasaules vēsturē, protams, ir nozīmīgs datums – šajā dienā Einšteins saņēma Nobela prēmiju (1921), nacisti sarīkoja "Kristāla nakti" (1938), bet Dilans Tomass pārcēlās uz labākiem dzeršanas laukiem (1953).

Ļoti īpašs 9. datums un jo īpaši 9. novembris bija Džonam Lenonam - šajā dienā bītlus pirmo reizi izdzirdēja Braiens Epšteins (1961), Džons pirmo reizi satika Joko (1966), kā arī pozēja uz paša pirmā žurnāla Rolling Stone vāka (1967).

Taču DELFI Izklaide šajā dienā izceļ 1888. gada 9. novembri - datumu, kad savu pēdējo upuri nogalināja pats slavenākais noziedznieks pasaules vēsturē, kurš tā arī nekad netika noķerts, proti, Džeks Uzšķērdējs.

Par viņa piekto un pēdējo upuri kļuva 25 gadus vecā Londonas prostitūta Mērija Džeina Kellija, jo Džekam patika nogalināt un sagraizīt tieši prostitūtas. Līdz ar to par neko neievērojamās Mērijas dzīvi ir vairāk informācijas, nekā par dažu antīko laiku ģēniju.

Pēc šīs slepkavības par Džeku Uzšķērdēju nekas vairs netika dzirdēts, bet leģendas, kurš tas varētu būt bijis patiesībā, dzīvo vēl šodien. Viena no īpatnējākajām versijām vēsta, ka slepkava bijis slavenais matemātiķis, rakstnieks un pedofils - grāmatas Alise Brīnumzemē autors Lūiss Kerols.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!