Foto: Publicitātes foto

Otrdien Norvēģijas galvaspilsētas Oslo Telenor Arena notika jau 55. starptautiskā konkursa Eirovīzija pirmais pusfināls, kurā ar sesto kārtas numuru uzstājās Latvijas pārstāve Aija Andrejeva jeb Aisha (attēlā).

Pusfinālā uzstājās septiņpadsmit valstu pārstāvji, bet finālam kvalificējās tikai desmit no tiem. Balsojums šogad sākās jau pirms pirmās dziesmas, bet noslēdzās 15 minūtes pēc pēdējās dziesmas izskanēšanas. Balsojuma kopīgo rezultātu veidoja TV skatītāju un žūrijas balsojums proporcijā 50:50.

Aisha ar savu izpildīto dziesmu What for?, kuras autori ir Jānis Lūsēns un Guntars Račs, tomēr neiekļuva konkursa finālā, kurā tika iebalsoti dalībnieki no Bosnijas, Moldovas, Krievijas, Grieķijas, Portugāles, Baltkrievijas, Serbijas, Beļģijas, Albānijas un Īslandes.

Par vietu finālā pirmajā pusfinālā cīnījās arī dziedātāji no Igaunijas, Slovākijas, Somijas, Polijas, Maltas un Maķedonijas, tomēr šīs valstis finālā neiekļuva.

Šī gada pusfināls iezīmējās ar izteikti fanātisku nopietnību - atšķirībā no citiem gadiem neviens no izpildītājiem neatļāvās atkāpties no tā saucamajiem "Eirovīzijas kanoniem" vai piedāvāt kādu pašparodiju par šo konkursu.

Otrais Eirovīzijas pusfināls notiks ceturtdien, 27. maijā, plkst. 22:00, un arī no tā finālam kvalificēsies desmit dziesmas. Savukārt izšķirošais fināls notiks sestdien, 29. maijā, un tā sākums - plkst. 22:00.

Bez 20 no pusfināliem iekļuvušajām valstīm finālā piedalīsies arī Spānija, Francija, Vācija, Lielbritānija un Norvēģija, savukārt dažādu iemeslu dēļ šogad Eirovīzijā nepiedalās Čehija, Ungārija un Melnkalne (lietuvieši atteicās, bet vēlāk pārdomāja).

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!