Foto: F64
Dziedātāja Ance Krauze (attēlā), kura aizvadītā gada izskaņā pēc otrās meitiņas piedzimšanas atgriezās uz skatuves, šobrīd kopā ar citiem Latvijā populāriem izpildītājiem piedalās jaunā koncertprogrammā un daudzos pienākumus cenšas apvienot ar abu bērnu audzināšanu.

Krauze aktīvajā mūzikas dzīvē atgriezās aizvadītā gada nogalē, kad viņa piedalījās koncertu ciklā Dīvu nakts, bet nesen dziedātāja piekritusi piedalīties komponista Jāņa Lūsēna koncertprogrammā Tautas laiks, kuras ietvaros viņa dažādās Latvijas pilsētās uzstājas kopā ar Kristīni Zadovsku, Ingu Pētersonu, Zigfrīdu Muktupāvelu.

"Man tas ir liels pārbaudījums un arī sevis apliecinājums, jo saprotu, kāpēc esmu tur, kur esmu," intervijā žurnālam Marta atklājusi dziedātāja un atzinusi, ka par šo piedāvājumu bijusi sajūsmā, jo "tas nav kārtējais šovs".

Tāpat Krauze saņēmusi aicinājumu piedalīties Valmieras drāmas teātra atjaunotajā izrādē Agrā rūsa, un tas nozīmē, ka darbu dziedātājai ir gana daudz, tomēr viņa slodzi spēj apvienot ar abu meitu - trīs gadus vecās Elzas un 10 mēnešus vecās Kates - audzināšanu.

"Sākotnēji domāju - divi mazi bērni, man jābūt kopā ar viņiem. Es jau arī esmu tā, kura diezgan daudz laika pavada kopā ar bērniem, bet tad atkal Valdis (dziedātājas dzīvesbiedrs Valdis Siliņš - Red. piez.) saka - bet tev pašai vajag savu laiku. Kādreiz spirinājos pretim, bet, kad pati jūtu uz savas ādas, ka tiešām vairs nav labi, zili loki zem acīm, negulētas naktis, neko citu neredzi, tikai bērnus, sāku saprast - varbūt tiešām vajag pamēģināt atrast laiku tikai sev," skaidrojusi Krauze.

Šoziem viņa regulāri devusies slēpot un trenera uzraudzībā apguvusi distanču slēpošanu, bet, atnākot pavasarim, savai mammai palīdzējusi pārstādīt tomātu stādiņus, tomēr daudzo darbu gūzmā nav aizmirsusi arī par savu sievišķīgo pusi.

"Skatītājiem nav jāredz, kas notiek manā "virtuvē". Viņi ir atnākuši uz koncertu un vēlas atpūsties, baudīt ko skaistu. Pēdējā laikā arvien vairāk par to domāju, tāpēc man pašai ir svarīgi koncertos vienmēr būt sapucētai. Cilvēki to grib redzēt. Viņi dzīvo ilūzijā, ka es nepazīstu ikdienu. Un man nemaz nav jāraud viņiem uz pleca par to, cik man grūti, jo neesmu gulējusi, man sāp galva un es nevaru šodien nodziedāt," atzinusi Krauze.

Mazo bērnu dēļ gan no dažiem darba piedāvājumiem esot jāatsakās, tomēr par iztiku dziedātājai jāuztraucas neesot. "Man ir tāda īsta ģimene. Draugs, bērnu tēvs, galu galā strādā, un galvenais naudas pelnītājs, protams, ir viņš. Ja es būtu viena ar diviem bērniem, droši vien tāpat skrietu un rautos arī "par piecīti". Bet, ja man tagad ir tāda iespēja, tad daru tikai tik daudz, lai man pašai par to ir prieks," skaidro dziedātāja, kurai rudenī beigsies dekrēta atvaļinājums un būs jāatgriežas darbā bērnu mūzikas skolā.

Gan dziedātājas paziņu lokā, gan sabiedrībā ik pa brīdim rodas jautājums, kāpēc Krauze un abu meitu tēvs vēl aizvien nav savas attiecības noformējuši oficiāli, un arī pašai dziedātājai ne reizi vien nācies skaidrot situāciju.

"Nē, mēs vēl neprecamies, un šis jautājums vairs netiek bieži cilāts. Kā viņš man saka - tas notiks tad, kad tu gadu nekašķēsies. Tas nozīmē - gandrīz vai tad, kad pūcei aste ziedēs. Bet tam laikam vairs nav nozīmes, nekas jau tāpēc mūsu dzīvē nemainīsies," savu attieksmi pret laulībām skaidro dziedātāja.

Galerijā: dziedātāja Ance Krauze pēc atgriešanās koncertdzīvē aizvadītā gada nogalē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!