Foto: Mango

Pēc tam, kad dziedātāja Andra Ērgļa vadītais Liepājas violetās krāsas koris pameta TV3 muzikālo spēkošanās šovu Koru kari 2, mūziķis neslēpa, ka ir noguris, taču žūrijas kritiskās piezīmes uztvēra pozitīvi un "skābu ģīmi" nerādīja.

Aizvadītās svētdienas šovā Koru kari Andris Ērglis pats sēdās pie bungām un spēlēja pavadījumu korim, kas izpildīja grupas Pērkons leģendāro hītu Dziesmu par sapumpurotu zaru. Ērglis bungas sācis spēlēt jau agrā bērnībā, un līdz pat šai dienai viņš tās spēlē Liepājas simfoniskajā orķestrī.

Sākotnēji Ērglis iestājies Aizputes mūzikas skolas klavieru klasē, bet klusībā lolojis sapni par bungu spēles apgūšanu. "Aizputes mūzikas skolā nebija sitamo mūzikas instrumentu specialitātes. Nu, neko. Tā kā mamma vaicāja, vai kaut ko mācīšos, izvēlējos klavieres. Nomācījos trīs gadus klavieres. Tā kā vecāki mainīja dzīvesvietu un pārcēlāmies dzīvot uz Saldus rajonu, es iestājos Saldus mūzikas skolas sitaminstrumentu nodaļā. Tad man vajadzēja saraut, lai es beigtu devīto klasi vienlaikus ar mūzikas skolu, tad divus gadus mūzikas skolā pabeidzu vienā mācību gadā," sarunā ar izklaides portālu Mango stāsta dziedātājs, kurš pēc Saldus ir arī pabeidzis Liepājas mūzikas vidusskolu ar specialitāti – bundzinieks.

Dziedātājs saņēmis uzslavu ne tikai par savu vokālu, bet arī bundzinieka talantu, kā arī šova laikā viņš paguvis saņemt vairākus komplimentus par savām biksēm.

"Es liekuļošu, ja teikšu, ka mēs neesam noguruši. Viss jau nav tikai žūrijas, bet arī mūsu skatītāju un klausītāju ziņā. Kā redzat, žūrija var likt ļoti zemas atzīmes, bet koris vienalga paliek šovā," stāsta Ērglis un neslēpj, ka Liepājas korim ir visgrūtāk, jo visi tie kori, kas laika gaitā ir izbalsoti no šova, vairāk vai mazāk ir varējuši atpūsties no mēģinājumiem, bet liepājniekiem tas pagaidām neizdosies.

"Ne jau fiziski, bet arī garīgi esam noguruši, jo mēģinājumi mums notiek nonstopā," piebilst dziedātājs. "Ja tev ir pozitīvās emocijas, tad nekur nepazūd arī negatīvās, un arī tās nāk ārā. Tā ir jebkurā korī, un tas ir normāli, jo mēs esam tikai dzīvi cilvēki un katrs citādāk uztver kritiku," skaidro dziedātājs.

Arī Liepājas korī ir bijuši brīži, kad koristi atnāk uz mēģinājumiem jau noguruši, knapi spēj pavilkties, bet jaunu dziesmu apgūšana spēj atgūt prieku un pozitīvismu. Pie kora daudzveidīgajiem priekšnesumiem strādā arī horeogrāfe Samanta Smoktija. "Es neesmu solists, un koris ir atsevišķi - mēs visi esam kopā," uzsver Andris.

Ērglim šova laikā ir svarīgi, lai Liepājas koris nav vienveidīgs savos priekšnesumos. "Katrā raidījumā mums jābūt savādākam. Arī es katru reizi cenšos būt cits, nevis, kā cilvēku stereotipos pieņemts, ka Ērglis jau tikai dzied uzvalkā," viņš stāsta.

Liepājas kora vadītājs ir vīlies koristu attieksmē pret šovu, jo tieši Andris bija šova veidotājiem ieteicis Koru karu dalībnieku basketbola turnīru.

"Man ienāca prātā koru saspīlētās attiecības uzlabot un nervu stresu noņemt basketbola mačos. Žēl, ka atnāca tikai trīs izbalotie kori un mūsu Liepājas koris. Pārējie visi sēdēja mājās un it kā mācījās. Viss jau ir labi - vajag strādāt, bet vajag arī atpūsties. Dažbrīd liekas, ka daži kori šo šovu jau pārvērtuši par tādu kā slimību, it kā tas būtu uz dzīvību un nāvi. Nē, nē, tas ir tikai šovs!" - sašutis par dažu koru attieksmi pret šovu ir Ērglis.


Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!